Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Gratis entree voor Legoland 2019! Mis deze kans niet en klik hier!

Gratis entree voor Legoland 2019! Mis deze kans niet en klik hier!

[HD] Tour of Legoland - Legoland California Tour 2017

gratis entre legoland 2019

Gratis Entre Legoland 2019 in Nederlands

LEGO speelgoed is enorm populair over de hele wereld en de Legoland Resorts zijn dan ook een geweldige attractie voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar avontuur en plezier. Legoland in Billund, gelegen in Denemarken, is het allereerste Legoland-park ter wereld en is daarmee de bakermat van de LEGO-pret. Om de feestvreugde te verhogen, biedt Legoland een geweldige kans voor bezoekers om gratis te genieten van het park. Lees verder om te weten hoe u gratis toegangskaarten kunt krijgen, de datum waarop de gratis toegang geldig is en de verschillende activiteiten die beschikbaar zijn tijdens Legoland 2019.

Voorwaarden voor de gratis toegang

Er zijn enkele voorwaarden die moeten worden nageleefd om in aanmerking te komen voor de gratis toegang tot Legoland 2019. Ten eerste moeten kinderen jonger dan 12 jaar begeleid worden door een volwassene die ook een toegangsbewijs heeft. Toegang is niet beschikbaar voor kinderen zonder begeleiding en de gratis toegang is niet beschikbaar voor kinderen die zonder begeleiding reizen. Bovendien is de gratis toegang alleen beschikbaar voor inwoners van Denemarken, Zweden, Noorwegen of Finland. Een geldige ID-kaart moet bij aankomst worden getoond om aanspraak te maken op de gratis toegang.

Manieren om gratis toegangskaarten te krijgen

Er zijn verschillende manieren om gratis toegang te krijgen tot Legoland 2019. Een van de manieren is via de website van Legoland. Je moet je registreren en een code krijgen om de gratis toegang te claimen. Er zijn ook verschillende online en offline promoties die beschikbaar zijn van partners van Legoland. Dit kan onder andere via supermarkten, radio- of TV-campagnes en andere promoties. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van alle beschikbare promoties, zodat u geen enkele kans mist om gratis te genieten van het park.

Datum waarop de gratis toegang geldig is

De gratis toegang tot Legoland 2019 is geldig op verschillende data, afhankelijk van de promotie waarvoor je in aanmerking komt. Sommige promoties hebben een vaste datum en tijd waarop de gratis toegang geldig is, terwijl anderen geldig zijn op specifieke data die gedurende het seizoen worden bepaald. Het is dan ook raadzaam om de specifieke voorwaarden en data voor de gratis toegang grondig te lezen voordat u besluit om het park te bezoeken.

Tijdvakken waarin de gratis toegang geldig is

Het kan zijn dat uw gratis toegang slechts voor een bepaald tijdsbestek geldig is. Dit kan variëren van 1 tot 4 uur. Dit kan echter niet worden gegarandeerd en daarom is het belangrijk om te controleren welk tijdsbestek geldig is voordat u een bezoek aan het park plant.

Bezoekersinformatie voor Legoland 2019

Legoland is open vanaf begin april tot eind oktober, en de openingstijden variëren gedurende het seizoen. Over het algemeen is het park open van 10 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s middags. Tijdens sommige weken in de zomer blijft het park tot 21 uur ‘s avonds geopend. Het is altijd beter om de actuele openingstijden op de officiële website te controleren voordat u het park bezoekt.

Legoland in Billund ligt op de Westelijke heuvels van Billund in Zuid-Denemarken. Het park is gemakkelijk te bereiken via verschillende vervoersmiddelen, waaronder auto, trein, bus en luchtvervoer. Het dichtstbijzijnde treinstation is Vejle, dat op een uur rijden van Legoland ligt. Er is een pendeldienst van en naar het treinstation die elke dag elk uur rijdt. Er zijn ook verschillende bussen die volgens een regelmatige dienstregeling rijden naar het park. Indien u met de auto komt, is er een parkeergarage aanwezig in de buurt van de ingang van het park.

Activiteiten die beschikbaar zijn tijdens Legoland 2019

Er zijn verschillende activiteiten die beschikbaar zijn tijdens Legoland 2019. Er zijn meer dan 60 attracties en activiteiten in het park, waaronder achtbanen, waterattracties, speeltuinen, shows en nog veel meer. Bezoekers kunnen zich vermaken met Ridders en heldhaftige meiden gevechten, avonturen in het dinosaurustijdperk en Meester Yo’s Machu Picchu. Voor de allerkleinsten zijn er verschillende activiteiten in Duplo Land waardoor zij zich ook prima kunnen vermaken. Er is voor elk wat wils in Legoland en bezoekers zullen er zeker in slagen om hun favoriete activiteiten in het park te vinden.

Parkeren en vervoersinformatie naar Legoland

Het parkeerterrein bevindt zich vlak voor de ingang van het park en er zijn verschillende opties om uw auto daar te parkeren. Het is belangrijk om uw auto daar veilig te achter te laten, aangezien er veel auto’s kunnen worden geparkeerd op het terrein. Er zijn ook verschillende opties voor openbaar vervoer voor bezoekers die geen auto hebben. Bussen of treinen zijn goede alternatieven en er zijn verschillende diensten naar het park en terug. Het park biedt ook een pendelbus die tussen het park en Vejle station rijdt.

Eet- en drinkopties in Legoland 2019

Er zijn verschillende eet- en drinkopties in Legoland 2019. Er zijn verschillende restaurants en cafés in het park om tegemoet te komen aan de behoeften van alle bezoekers. Er zijn snackbars, to-go cafés en restaurants waar bezoekers kunnen zitten en genieten van een volledige maaltijd. Er is ook een picknickplaats vlakbij de ingang van het park waar bezoekers hun eigen eten en drinken kunnen meenemen en opeten.

Tips voor een plezierig bezoek aan Legoland 2019

Voor een plezierig bezoek aan Legoland 2019 raden we aan om comfortabele kleding te dragen die geschikt is voor het weer en voor langdurig wandelen. Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien u langere tijd in de zon kunt doorbrengen. Het is ook raadzaam om voldoende water mee te nemen, vooral als u van plan bent om lang in het park te blijven. Voor de veiligheid van uw kinderen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze altijd in uw gezichtsveld zijn en dat u een telefoonnummer hebt waarop u bereikbaar bent.

In conclusie, Legoland is een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen en voor iedereen die houdt van avontuur, plezier en LEGO. Gratis toegang tot het park in 2019 is een geweldige gelegenheid om te genieten van alles wat het park te bieden heeft. Er zijn verschillende manieren om gratis toegangskaarten te krijgen, en het is belangrijk om de datum waarop de gratis toegang geldig is en de verschillende activiteiten die beschikbaar zijn tijdens Legoland 2019 zorgvuldig te lezen. Door op de hoogte te blijven van alle informatie over Legoland en het park te bezoeken met de nodige voorbereiding voor een geweldige dag, is het onvermijdelijk dat je geniet van dit schitterende park dat zo druk bezocht wordt door mensen van over de hele wereld.

Keywords searched by users: gratis entre legoland 2019 LEGO, LEGO House, LEGO House Billund, Lego hours

Categories: Top 82 gratis entre legoland 2019

[HD] Tour of Legoland – Legoland California Tour 2017

See more here: vatdungtrangtri.org

LEGO

LEGO is een iconisch Deens speelgoedmerk dat wereldwijd bekend staat om zijn veelzijdigheid, creativiteit en plezier. Het heeft een enorme aanhang van fans en verzamelaars, van jong tot oud. Het merk is de afgelopen decennia enorm gegroeid, en is nu een van de grootste en meest succesvolle speelgoedbedrijven ter wereld.

Geschiedenis van LEGO

LEGO werd opgericht in 1932 door Ole Kirk Christiansen, een timmerman uit Billund, Denemarken. In eerste instantie maakte hij houten speelgoed, maar naarmate de vraag groeide, schakelde hij over op de productie van plastic blokken. Het speelgoed werd al snel populair in Denemarken en verspreidde zich snel over de hele wereld.

In de jaren 50 van de vorige eeuw introduceerde LEGO zijn kenmerkende interlocking systeem, waarmee blokken op een veilige manier aan elkaar kunnen worden geklikt. Hierdoor konden kinderen onbeperkt creatieve bouwwerken maken, zonder dat deze uit elkaar vielen.

In de jaren 60 en 70 veroverde LEGO de wereldwijde markt voor speelgoed. Het bedrijf breidde zijn assortiment uit met thema’s zoals treinen, steden en ruimtevaart, waarbij kinderen hun eigen mini-werelden konden bouwen en spelen.

In de jaren 80 en 90 ondervond LEGO concurrentie van andere speelgoedmerken, waaronder computerspellen en ander elektronisch speelgoed. Het bedrijf ging op zoek naar nieuwe manieren om kinderen te betrekken, en introduceerde thema’s zoals LEGO Technic en LEGO Mindstorms, die zich richtten op meer technische uitdagingen.

In de afgelopen jaren heeft LEGO zich verder ontwikkeld, met nieuwe thema’s zoals LEGO Friends en LEGO Ninjago. Het bedrijf heeft ook films en videogames geproduceerd, die allemaal gebaseerd zijn op het iconische speelgoed.

Het succes van LEGO

Het succes van LEGO kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder de veelzijdigheid van het speelgoed, de creativiteit die het inspireert, en de duurzaamheid van de producten.

LEGO is veelzijdig, wat betekent dat kinderen er zowel alleen als samen kunnen spelen. Het speelgoed kan worden gebruikt om fantasie te stimuleren, waardoor kinderen hun creativiteit en verbeeldingskracht ontwikkelen.

Bovendien zijn de blokjes duurzaam en gaan ze vele jaren mee. Dit betekent dat kinderen hun collectie kunnen blijven uitbreiden en hun speelgoed naar hartenlust kunnen gebruiken, zonder dat het snel kapot gaat.

LEGO heeft zich ook omgevormd tot een wereldwijd merk, en heeft daarmee verschillende producten op de markt gebracht. Hiermee zijn ze meer relevant en aantrekkelijk geworden voor verschillende doelgroepen.

LEGO en educatie

Naast het inspireren van creativiteit en verbeeldingskracht, heeft LEGO ook educatieve voordelen. Het “leren door spelen” principe van LEGO heeft al vele jaren positieve effecten op kinderen.

LEGO kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van hun wiskundige en probleemoplossende vaardigheden. Het spelen met blokken geeft kinderen ook de kans om begrippen zoals kleuren en vormen te begrijpen. Ze kunnen hun motorische vaardigheden oefenen, ze leren zich te concentreren en grotere organisatorische structuren te zien.

Daarnaast is LEGO ook een geweldige manier om kinderen te laten samenwerken. Bij het bouwen van modellen en constructies leren ze hoe belangrijk communicatie en teamwork zijn.

Toekomst van LEGO

LEGO heeft in de afgelopen jaren vele veranderingen ondergaan, om het merk relevant en interessant te houden voor de nieuwe generatie kinderen. Het bedrijf zal hoogstwaarschijnlijk blijven evolueren en innoveren, terwijl het voldoet aan de steeds veranderende behoeften en wensen van kinderen.

FAQs

Wat zijn de voordelen van LEGO?

LEGO is veelzijdig, creatief en duurzaam. Door de grote aanpasbaarheid kan het kinderen helpen bij het ontwikkelen van hun wiskundige- en probleemoplossen vaardigheden en stimuleert het hun verbeeldingskracht.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen met LEGO spelen?

LEGO heeft sets beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden, van DUPLO voor jonge kinderen tot sets voor tieners en volwassenen. Over het algemeen beginnen kinderen rond de leeftijd van 3 of 4 jaar met LEGO via DUPLO.

Zijn er educatieve voordelen aan LEGO?

Ja, LEGO kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van hun wiskundige en probleemoplossende vaardigheden. Bovendien helpt het bij het ontwikkelen van concentratie en coördinatie bij de motorische vaardigheden.

Zijn er speciale sets beschikbaar voor volwassenen?

Ja, LEGO heeft een groeiend assortiment sets voor volwassenen, waaronder bouwpakketten van bijvoorbeeld Star Wars of architecturele ontwerpen.

Conclusie

Al met al biedt LEGO niet alleen entertainment en een geweldige speelervaring, maar heeft het ook educatieve en sociale voordelen. Het merk heeft zich blijven ontwikkelen en heeft daarmee zijn positie als één van de grootste en populairste speelgoedmerken ter wereld versterkt. LEGO is veelzijdig, creatief en duurzaam, waardoor het speelgoed geschikt is voor alle leeftijden en voor bijna elke interesse. Het is deze veelzijdigheid en aanpasbaarheid die ervoor kan zorgen dat de populariteit van het merk niet snel afneemt.

LEGO House

Het LEGO House in Billund, Denemarken, is sinds zijn opening in 2017 een populaire bestemming geworden voor bezoekers van over de hele wereld. Het is het thuis van duizenden LEGO-stenen en is ontworpen als een eerbetoon aan het iconische speelgoedmerk.

Met meer dan 12.000 vierkante meter aan interactieve tentoonstellingen, activiteiten en unieke ervaringen, is LEGO House een must-see voor iedere LEGO-liefhebber. Het biedt een combinatie van vermakelijke en educatieve elementen die voor alle leeftijden interessant zijn.

Het idee achter LEGO House is gebaseerd op de filosofie van de LEGO Group, die erop gericht is kinderen te helpen leren en groeien door middel van spelen. Het speelgoedmerk gelooft dat spelen een belangrijk onderdeel is van elk kinderleven en de ontwikkeling van essentiële vaardigheden mogelijk maakt.

Het ontwerp van LEGO House is van hand van de Deense architect Bjarke Ingels Group (BIG), en is geïnspireerd door de klassieke LEGO-stenen. Het gebouw bestaat uit 21 witte blokken die op gevarieerde hoogtes zijn gestapeld, waardoor er een uniek en indrukwekkend uiterlijk is ontstaan.

Laten we dieper ingaan op wat er in LEGO House te vinden is:

Interactieve tentoonstellingen: Er zijn vier niveaus met interactieve tentoonstellingen. Elk niveau is gewijd aan een ander aspect van spelen en leren met LEGO-stenen. Dit omvat het verkennen van steden en landschappen gemaakt van LEGO-stenen op het Masterpiece Gallery-niveau, tot het bouwen van racewagens en het testen van hun snelheid op het Yellow Zone-niveau.

Activiteiten: LEGO House heeft ook verschillende activiteiten die het spelen en leren met LEGO-stenen aanmoedigen. Er is de Brick Builder-activiteit waarbij bezoekers stenen kunnen kiezen en een creatie kunnen bouwen om te bewaren. Er zijn ook LEGO-bouwwedstrijden, films, gaming-ruimtes, een podium en nog veel meer.

Eetgelegenheden: LEGO House heeft verschillende eetgelegenheden, waaronder een café en een restaurant. Het LEGO-karakter van het gebouw is doorgevoerd in het menu, waarbij zelfs het brood een LEGO-vorm heeft.

LEGO-shop: Geen bezoek aan LEGO House is compleet zonder langs de LEGO-shop te gaan. Deze winkel heeft de grootste selectie LEGO-sets ter wereld en exclusieve sets die alleen in LEGO House te koop zijn.

Met al deze attracties en activiteiten heeft LEGO House een spanning van wereldklasse weten te creëren die bezoekers van alle leeftijden aanspreekt. Hieronder vind je een paar veelgestelde vragen over LEGO House.

Veelgestelde vragen:

1. Is LEGO House alleen geschikt voor kinderen?

Nee, LEGO House is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen. Het is ontworpen als een plek waar mensen van alle leeftijden kunnen spelen, leren en zich vermaken. Vrijwel elk aspect biedt iets voor zowel kinderen als volwassenen, waardoor het ook een uitstekende bestemming is voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden.

2. Is het nodig om kaartjes in de voorverkoop te kopen?

Het is zeker aan te raden om je kaartjes op voorhand te kopen. Dit bespaart tijd bij aankomst in het LEGO House en zorgt ervoor dat je een kortere wachtrij hebt. Bovendien raakt LEGO House vaak uitverkocht tijdens drukke periodes, dus je loopt het risico om het te missen als je geen kaartjes vooraf koopt.

3. Is het mogelijk om ter plaatse kaartjes te kopen?

Ja, het is mogelijk om kaartjes ter plaatse te kopen, maar dit kan leiden tot langere wachttijden. We raden aan om kaartjes op voorhand te kopen om tijd en moeite te besparen.

4. Hoeveel tijd heb ik nodig om alles te bekijken en te doen in LEGO House?

De tijd die je nodig hebt hangt af van het niveau van interesse. Sommige mensen besteden een paar uur aan het verkennen van de tentoonstellingen en het bouwen van creaties, terwijl anderen er een hele dag doorbrengen. We raden minimaal 3-4 uur aan om te verkennen wat het LEGO House te bieden heeft.

5. Is er een hoogtebeperking voor attracties?

Er is geen specifieke hoogtebeperking omdat de attracties anders zijn ontworpen op elk niveau van LEGO House, wat betekent dat er voor elke leeftijd een geschikte activiteit is. Sommige activiteiten zijn echter mogelijk niet geschikt voor kinderen onder een bepaalde leeftijd, zoals de 6+-sets bij Brick Builder-activiteit.

6. Is het toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen in LEGO House?

Het meenemen van eigen eten en drinken in LEGO House is niet toegestaan, omdat er voldoende eetgelegenheden ter plaatse zijn. Er is een café, een restaurant en een snoepwinkel in LEGO House waar bezoekers hun honger kunnen bevredigen.

7. Is het mogelijk om verjaardagsfeestjes te houden in LEGO House?

Ja, het is zeker mogelijk om verjaardagsfeestjes te houden in LEGO House. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar voor verjaardagsfeestjes en er zijn verschillende opties om uit te kiezen. U kunt contact opnemen met LEGO House voor meer informatie of om uw feestje te boeken.

8. Is LEGO House toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, LEGO House is toegankelijk voor mindervaliden. Het gebouw heeft brede gangen en liften waarmee alle niveaus toegankelijk zijn. Er zijn ook rolstoelen beschikbaar om te lenen als dit nodig is. Voor specifieke vragen over toegankelijkheidsgrens kunt u contact opnemen met LEGO House.

Van de interactieve tentoonstellingen tot de activiteiten en eetgelegenheden, LEGO House biedt een complete ervaring voor mensen van alle leeftijden. Het is zeker een bestemming die je niet wilt missen als je een LEGO-fan bent en reist naar Denemarken.

LEGO House Billund

LEGO House Billund is een must-visit attractie die gelegen is in het pittoreske stadje Billund in Denemarken. Het is een unieke ervaring voor iedereen die gepassioneerd is door het iconische speelgoedmerk LEGO. De LEGO House Billund heeft veel te bieden, waaronder spelletjes, educatieve ervaringen, bouwworkshops en tentoonstellingen. Dit is niet alleen een plek om te spelen, maar ook om te leren en te creëren. Hier vindt u alles wat u moet weten over deze fantastische attractie.

Geschiedenis van LEGO House Billund

De LEGO House Billund is in september 2017 geopend en is ontworpen door de bekende Deense architect Bjarke Ingels. Het is een van de nieuwste en grootste attracties in Denemarken, en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld.

Het gebouw zelf is ontworpen om eruit te zien als een stapel LEGO-blokken. Het heeft een indrukwekkende structuur met een witte gevel en een groen dak. Het heeft vier verdiepingen met verschillende attracties en tentoonstellingen die gegroepeerd zijn volgens kleurthema’s van LEGO.

Bezienswaardigheden

De LEGO House Billund heeft verschillende bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Het eerste wat je ziet als je binnenkomt, is de LEGO Tree of Creativity. Het is een enorme groene boom die uit duizenden LEGO-steentjes is gebouwd. Het is een uitnodiging voor bezoekers om hun fantasie de vrije loop te laten en hun eigen creaties te bouwen.

Op de begane grond bevindt zich de LEGO winkel. Het is de grootste LEGO-winkel ter wereld en verkoopt alles van LEGO-sets tot exclusieve merchandise-items. Er is ook een café waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd en drankjes terwijl u uw uitzicht verandert in een schitterend LEGO-spektakel.

Als u de trap opgaat, komt u bij de eerste verdieping, die in het teken staat van LEGO-werelden. Hier kunt u een duik nemen in verschillende LEGO-scenario’s, zoals het LEGO City, het LEGO Friends thema en het LEGO Technic thema. Deze verdieping is perfect voor kinderen die gepassioneerd zijn over het bouwen van hun eigen LEGO-wereld.

De tweede verdieping biedt een achtergrond over de geschiedenis van het LEGO-speelgoed. U kunt hier exposities van de oudste LEGO-sets bewonderen tot de nieuwste. Dit is iets wat niet alleen interessant is voor kinderen, maar ook voor volwassenen die zich in de geschiedenis van het speelgoed willen verdiepen.

Op de derde verdieping vindt u de LEGO Brick Builder Academy. Hier staan bouwworkshops centraal, geleid door professionele LEGO-bouwers. U kunt hier leren hoe u verschillende creaties kunt maken, zoals een auto, een brug of zelfs een robot.

FAQs

Q1. Wat zijn de openingstijden van LEGO House Billund?

LEGO House Billund is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Q2. Wat zijn de toegangsprijzen?

De toegangsprijs voor LEGO House Billund is afhankelijk van de leeftijd en de dag van de week. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is de toegangsprijs DKK 139, voor volwassenen is deze DKK 199. Er zijn ook familieprijzen beschikbaar.

Q3. Komt de prijs van de entreekaartjes met korting?

Er zijn geen speciale kortingen voor de toegangsprijzen van LEGO House Billund.

Q4. Kan ik van tevoren een toegangskaart reserveren?

Ja, u kunt uw toegangskaartjes voor LEGO House Billund online reserveren.

Q5. Kan ik mijn toegangskaartje wijzigen of annuleren?

Ja, u kunt op elk moment uw toegangskaart voor LEGO House Billund wijzigen of annuleren. De voorwaarden hiervoor zijn beschikbaar op de website.

Q6. Hoe lang kan ik in LEGO House Billund blijven?

Er is geen tijdslimiet voor uw bezoek aan LEGO House Billund.

Q7. Is er een garderobe/kluisjes beschikbaar?

Ja, er zijn kluisjes beschikbaar die u kunt huren om uw spullen in op te bergen. Hierdoor kunt u uw handen vrij houden voor creatief spelen.

Q8. Is er een restaurant/café beschikbaar in LEGO House Billund?

Ja, er is een café beschikbaar waar u kunt genieten van verschillende heerlijke maaltijden en drankjes.

Q9. Kan ik LEGO House Billund huren voor een privé-evenement?

Ja, LEGO House Billund is beschikbaar voor privé-evenementen en feesten. Vraag gewoon naar de opties wanneer u online reserveert.

Q10. Is LEGO House Billund toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, LEGO House Billund is toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn speciale ingangen en liften beschikbaar op het terrein.

Samenvattend

LEGO House Billund is een fantastische bestemming om te bezoeken als je toevallig in Billund bent. Het biedt een interactieve en educatieve ervaring, die zeker indruk op u zal maken. Of u nu een fan van LEGO bent, of gewoon geïnteresseerd in geschiedenis, dit is een must-see attractie. Mis het niet, bezoek LEGO House Billund en stap in de fantastische wereld van LEGO.

Images related to the topic gratis entre legoland 2019

[HD] Tour of Legoland - Legoland California Tour 2017
[HD] Tour of Legoland – Legoland California Tour 2017

Article link: gratis entre legoland 2019.

Learn more about the topic gratis entre legoland 2019.

See more: https://vatdungtrangtri.org/chu-de/huong-dan-phong-thuy.html blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *