Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Gourmet Middag op Restaurant Jordnær op 26 Februari: Russische Bietensoep, Kwartel en Chocolade Mousse!

Gourmet Middag op Restaurant Jordnær op 26 Februari: Russische Bietensoep, Kwartel en Chocolade Mousse!

Jordnær ⭐️⭐️ What a Meal Looks Like at the Two Michelin-Starred Fine Dining Restaurant in Copenhagen

gourmet middag på restaurant jordnær 26 februar

Gourmet middag op Restaurant Jordnær op 26 februari

Restaurant Jordnær bevindt zich in Gentofte, net buiten Kopenhagen. Het is een van de beste restaurants in de regio en biedt gasten een culinaire ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Op 26 februari zal Restaurant Jordnær een gourmet middag serveren die speciaal is ontworpen voor culinaire fijnproevers. Dit is een kans om de vaardigheden en creativiteit van de chef-kok te ervaren terwijl je geniet van de prachtige sfeer van het restaurant.

Menu

Deze gourmet middag in Restaurant Jordnær zal bestaan uit een zesgangenmenu, inclusief bijpassende wijnen. Het menu is ontworpen om gasten in staat te stellen de verschillende smaken en texturen van de lokale ingrediënten te ervaren en te waarderen. Hier is een sneak peek van het menu:

– Amuse-Bouche: Rauwe oester met selderij en karnemelk
– Voorgerecht: gerookte paling met mierikswortelschuim en broodkruimels
– Tussen gerecht: Gebakken kool rapini met gember en sjalotjes
– Hoofdgerecht: Lamsrack met aardappelpuree en romige rode wijnsaus
– Kaas: Selectie van Deense kaas met gepekelde kruiden en vijgencompote
– Dessert: Dadelcake met koffie, hazelnoot en chocolade-ijs

Wijnen

De wijnen die geserveerd worden tijdens deze gourmet middag zijn speciaal geselecteerd om de smaken van het menu aan te vullen. De wijnen worden zorgvuldig uitgekozen door de sommelier van het restaurant. Gasten moeten zich geen zorgen maken over de keuze van de wijn omdat het personeel van Restaurant Jordnær ervoor zorgt dat de wijnen perfect bij elke gang passen. Ervaar de smaak van de zorgvuldig uitgekozen wijnen terwijl je geniet van het heerlijke eten.

Sfeer & Inrichting

Het restaurant is prachtig gelegen in een rustige en vredige omgeving. Er heerst een ontspannen sfeer in het restaurant en gasten worden verwelkomd in een elegante sfeer. Het restaurant heeft grote ramen die een panoramisch uitzicht bieden op de groene omgeving. De inrichting is modern, maar tegelijkertijd gezellig en warm. De sfeer is ontspannen en intiem, waardoor gasten zich direct thuis voelen.

Bediening

Het personeel van Restaurant Jordnær is zeer attent en responsief. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende service en de medewerkers zijn altijd bereid om te helpen bij het maken van keuzes en eventuele vragen te beantwoorden. Gasten worden op een vriendelijke manier begroet en geserveerd door het personeel.

Chef-kok

De chef-kok bij Restaurant Jordnær is Eric Vildgaard. Hij heeft jarenlange ervaring in de keuken en heeft gewerkt in een aantal van de beste restaurants in Denemarken. Zijn culinaire vaardigheden zijn bewonderenswaardig en zijn creativiteit is ongeëvenaard. Hij gebruikt alleen de allerbeste ingrediënten om zijn gerechten te bereiden. Het menu dat Eric Vildgaard heeft ontworpen voor deze gourmet middag is een combinatie van Deense traditionele gerechten met een moderne twist.

Gasten

Het is niet ongewoon om beroemdheden en andere bekende personen te zien tijdens het dineren bij Restaurant Jordnær. Het restaurant trekt mensen aan die op zoek zijn naar een culinaire ervaring van wereldklasse. Het is de perfecte plek voor mensen die graag van lekker eten houden en de beste wijnen willen proeven. Reserveringen zijn een must bij dit restaurant omdat er altijd veel vraag naar is.

Prijzen & Reserveringen

De prijzen voor deze gourmet middag beginnen bij 1.250 DKK (ongeveer 168 euro) per persoon, inclusief bijpassende wijnen. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze speciale gelegenheid, dus reserveren is essentieel om teleurstelling te voorkomen.

FAQs

1. Wat is het adres van Restaurant Jordnær?

Restaurant Jordnær bevindt zich op Søndersøvej 27, 2820, Gentofte. Dit is slechts ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Kopenhagen.

2. Hoe kan ik reserveren voor deze gourmet middag?

Reserveren kan online of telefonisch via het restaurant. Het wordt aanbevolen om tijdig te reserveren omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

3. Zijn er glutenvrije opties beschikbaar?

Ja, Restaurant Jordnær biedt glutenvrije opties aan voor hun gasten. Gasten dienen dit echter wel van tevoren aan te geven tijdens de reservering.

4. Kan ik mijn dieetwensen doorgeven?

Ja, het personeel van Restaurant Jordnær is altijd bereid om tegemoet te komen aan de dieetwensen van hun gasten. Het is aan te bevelen om dit tijdens de reservering door te geven.

5. Moet ik vooraf betalen voor mijn reservering?

Nee, betaling geschiedt na afloop van de maaltijd. Het is wel mogelijk dat het restaurant bankgegevens vraagt tijdens het reserveringsproces.

Noma restaurant Kopenhagen Menu

Het menu van Noma Restaurant in Kopenhagen is ingewikkeld en innovatief. Het restaurant streeft naar het gebruik van lokale ingrediënten en het bieden van een onvergetelijke ervaring voor hun gasten. Hier zijn enkele gerechten uit hun menu:

– Rauwe scheermessen met gefermenteerde rabarber
– Octopus met zwarte bessen en rozemarijn
– Aardappel met gemarineerde kweeperen
– Geroosterde biet met frambozensaus en dropolie
– Gepaneerde lamspoot met braamblad en hazelnoot

Noma Beste Restaurant ter Wereld

Noma werd in 2010, 2011, 2012 en 2014 bekroond als het beste restaurant ter wereld door Restaurant magazine. Het restaurant was ook opgenomen in de Top 50-lijst van restaurants ter wereld sinds de lijst werd opgericht.

Noma Restaurant NYC

Noma heeft in het verleden twee keer een pop-uprestaurant geopend in New York City. Het concept was een groot succes en trok gasten uit de hele wereld. Helaas heeft Noma geen vaste vestiging in de Verenigde Staten.

Geranium Kopenhagen Michelinsterren

Geranium in Kopenhagen is een restaurant met drie Michelinsterren en staat bekend om hun innovatieve gerechten en de gebruik van lokale ingrediënten. Het restaurant heeft ook een fantastisch uitzicht over het park Faelledparken.

Geranium Vegetarisch

Geranium biedt zowel vlees- als visgerechten, maar het restaurant heeft ook een uitgebreid vegetarisch menu. Gasten kunnen een keuze maken uit een vijf- of achtgangenmenu dat helemaal vegetarisch is.

Alchemist Michelin

Alchemist in Kopenhagen is een van de nieuwste restaurants in de regio en staat bekend om hun innovatieve gerechten en bijpassende dranken. Het restaurant heeft twee Michelinsterren en biedt gasten een onvergetelijke culinaire ervaring.

Søllerød Kro, Kopenhagen

Søllerød Kro in Kopenhagen is een klassiek, Deens restaurant dat al sinds 1673 bestaat. Het restaurant heeft een Michelinster en biedt gasten traditionele Deense gerechten met een moderne twist.

Geranium Fireplace Table

De Fireplace Table in Geranium is een speciale tafel voor maximaal vier personen die zich bevindt bij de open haard. Het is een unieke ervaring waarbij gasten onder begeleiding van de chef-kok hun maaltijd kunnen bereiden en tegelijkertijd kunnen genieten van het uitzicht over Faelledparken.

Keywords searched by users: gourmet middag på restaurant jordnær 26 februar noma restaurant copenhagen menu, noma best restaurant in the world, noma restaurant nyc, geranium copenhagen michelin stars, geranium vegetarian, alchemist michelin, søllerød kro, copenhagen, geranium fireplace table

Categories: Top 27 gourmet middag på restaurant jordnær 26 februar

Jordnær ⭐️⭐️ What a Meal Looks Like at the Two Michelin-Starred Fine Dining Restaurant in Copenhagen

See more here: vatdungtrangtri.org

noma restaurant copenhagen menu

Noma is an innovative restaurant in Copenhagen, Denmark. Known for its unique menu inspired by Nordic cuisine, Noma has earned a reputation as one of the world’s finest restaurants. The menu at Noma is carefully curated by the restaurant’s executive chef, René Redzepi. In this article, we will take a closer look at the Noma Copenhagen menu.

The Noma Menu: Contemporary Nordic Cuisine

At Noma, the menu is not just about food. It’s about the Nordic culture and the history of Denmark. That’s why Redzepi handpicks every ingredient and ensures that each dish is made with the utmost care and attention. With frequent changes and revisions to their menu, Noma stands out as one of the most creative and diverse restaurant experiences in Copenhagen.

The menu at Noma is composed of many small dishes, shared by a table of guests. The menu prices depend on how many dishes you choose, but you can expect to pay roughly 2000 DKK (about $300 USD) per person, not including drinks. However, this price point is not out of the ordinary for a restaurant of this caliber.

Here are some notable dishes you might find on the Noma menu this season:

1. Sea Urchin
The sea urchin is a staple on the Noma menu. This dish features sea urchin roe on a bed of seaweed ice cream, topped with a bacon fat crumble and garlic flowers. Don’t be intimidated by the sea urchin – its sweet and tangy flavors will win you over.

2. Grilled Cabbage
A humble head of cabbage gets the Noma treatment with this dish. Redzepi’s team sends the cabbage through a cold smoker and then sears it over flaming hot coals, creating a unique and flavorful take on a commonplace vegetable. Served with a koji and fish sauce glaze, finished with crispy chicken skin and aromatic herbs.

3. Razor Clam with Salted Plum
One of Noma’s newest dishes is the razor clam served with salted plum. The razor clams are roasted over an open fire, then seasoned with a salted plum vinegar. The result is a smoky, savory dish with a hint of sweetness.

4. Wild Mushrooms
Foraging is a big part of Nordic cuisine, so it’s no surprise that Noma incorporates wild mushrooms into their menu. The mushrooms are blanched and grilled over charcoal, then served with a sauce made from smoked egg yolks and whey.

5. Blueberry and Wood Ant
The Blueberries is freeze-dried and then rehydrated to create a crispy texture. Served with a sweet blueberry sauce, and a dollop of Nordic ant sauce, garnished with edible flowers and herbs.

Noma’s FAQ

Q: How do I make a reservation at Noma?
A: Reservations for Noma can be made online or by phone. Please visit our website for more information.

Q: Is there a dress code at Noma?
A: There is no specific dress code at Noma, but we encourage guests to dress smart-casual.

Q: Can Noma accommodate dietary restrictions?
A: Noma can accommodate most dietary restrictions, but please let us know in advance so we can prepare accordingly.

Q: Does Noma have a wine list?
A: Yes, Noma offers a carefully curated wine list, featuring both classic and new-world wines.

Q: How many courses are served on the Noma menu?
A: The number of courses on the Noma menu varies based on the season, but typically ranges between 20-25 small dishes that are shared by a table of guests.

Q: What is the price range for the Noma menu?
A: The price for the Noma menu varies depending on the number of dishes you choose, but you can expect to pay around 2000 DKK (about $300 USD) per person without drinks.

Q: Can I take photos in the restaurant?
A: Yes, you are welcome to take photos in the restaurant.

Q: How long does the Noma dining experience last?
A: The dining experience at Noma typically lasts for around three and a half hours.

Q: Is there a vegetarian option on the Noma menu?
A: Yes, Noma offers a vegetarian menu that reflects the same level of creativity and attention to detail as the main menu.

Q: Is Noma kid-friendly?
A: While Noma welcomes families with children, the menu is not specifically geared towards children, and the dining experience is designed for adults.

In conclusion, Noma’s menu offers a unique take on Nordic cuisine, showcasing the best ingredients Denmark has to offer. With a carefully curated selection of dishes and an unparalleled dining experience, a visit to Noma is sure to be an unforgettable experience. From creative vegetable dishes to unique takes on seafood, Redzepi and his team consistently push the boundaries to create a truly innovative menu that reflects Nordic culture. If you’re lucky enough to secure a reservation, be prepared to be blown away.

noma best restaurant in the world

Noma: Beste Restaurant in de Wereld

Noma, het beroemde Deense restaurant, heeft zijn lang-verwachte terugkeer gemaakt op de culinaire wereldkaart. Na een geruchtmakende sluiting in 2017 en een verhuizing naar een nieuwe locatie, is Noma weer terug in de top van de wereldwijde gastronomie. Het restaurant heeft vier keer de prestigieuze titel van ‘Beste Restaurant ter Wereld’ gewonnen en blijft de culinaire grenzen verleggen en de norm voor gastronomische excellentie steeds opnieuw herschrijven.

Geschiedenis

Noma werd opgericht in 2004 door chef-kok René Redzepi en Claus Meyer. Het restaurant werd snel een succes in Kopenhagen en trok internationale aandacht voor zijn innovatieve gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten en onconventionele kooktechnieken. Het menu van Noma wendt zich tot de Deense terroir, waardoor het een internationaal publiek aanspreekt met zijn authentieke en duurzame benadering van de gastronomie.

Toen Noma in 2017 sloot, begonnen veel fans zich af te vragen of het restaurant ooit terug zou keren. Maar in 2018 werd aangekondigd dat Noma zou gaan heropenen op een nieuwe locatie, gelegen op de voormalige marinebasis ‘Christianshavn’ in Kopenhagen. Het restaurant is nu gevestigd in een futuristisch ogend gebouw dat is ontworpen door de architectuurlegende Bjarke Ingels. Het nieuwe restaurant biedt plaats aan 40 gasten per avond.

Culinair Concept

De kookstijl van Noma is moeilijk te classificeren. Chef-kok René Redzepi is geïnspireerd door zijn Deense achtergrond en de lokale omgeving, en creëert gerechten die zijn gebaseerd op verse, inheemse seizoensingrediënten. Noma’s menu is opgebouwd rondom verschillende gangen die steeds seizoensgebonden producten bevatten, zoals gevogelte, vis, groenten, en wild.

Gasten kunnen kiezen uit het Garden-menu, dat zich richt op veganistische en vegetarische gerechten, of het Seafood-menu, dat zich richt op verse, duurzaam gevangen vis. Het restaurant biedt ook een drankje menu dat is ontworpen om perfect te combineren met elke gerecht op het menu.

Vaak zijn de gerechten op het menu niet direct te herkennen. De creaties van Noma zijn artistiek, soms ronduit verwarrend, en nodigen uit tot beoordeling en discussie. Bijvoorbeeld, een van de hits van het Summer à la carte-menu in 2019, de licht gefermenteerde duif met morel en sap van sint-jansui, was in feite een heel ander gerecht dan wat het op het eerste gezicht leek. Het ingrediënt ‘gefermenteerde duif’ maakte veel gasten nieuwsgierig.

René Redzepi beschouwt zijn gerechten niet zozeer als een uiting van zijn persoonlijkheid als wel als een weerspiegeling van de omgeving waarin hij kookt. Noma’s menu heeft veel invloed gehad op de wereldwijde gastronomie en heeft talloze nieuwe culinaire trends en technieken geïntroduceerd. Redzepi gelooft dat het eten van locale, seizoensgebonden producten de toekomst van de gastronomie is.

Gastvrijheid

Het team van Noma is onberispelijk bij iedere blik en beweging. De gasten worden warm verwelkomd en door de keurig geklede sommeliers en ober-banketbakkers de hele avond door begeleid. Het personeel van Noma is meestal jong en internationaal. Maar al zijn ze nieuw in deze gastronomische wereld, ze hebben allen het hoge niveau van gastvrijheid en het harde werk dat nodig is om op deze toonaangevende locatie te slagen, volledig omarmd.

Interieur

Het nieuwe gebouw waar Noma in gehuisvest is, is net zo indrukwekkend als het eten. Het gebouw heeft een unieke, organische vorm en is opgebouwd uit gerecyclede materialen. Een van de opvallende kenmerken van het interieur is de enorme, glazen serre, waar gasten uitzicht hebben op de tuin en verderop de haven van Kopenhagen.

Vaak worden vanwege Noma de woorden ‘minimalistisch’, ‘strak’ en ‘scandinavisch ontwerp’ gebruikt. In werkelijkheid is het interieur meer een combinatie van vrij eigenzinnige stijlen en elementen, die speelsheid uitstralen. Zo bevinden zich in het bar-gedeelte van het restaurant bijvoorbeeld een aantal grote glooiende tapijt-formaties, die door de Noma-community op Instagram en andere sociale media even opvallend als controversieel gevonden zijn.

Frequently Asked Questions

Q: Wat is de prijsklasse van Noma?

A: Noma is een high-end restaurant en de prijzen zijn dienovereenkomstig hoog. Het Garden-menu kost 2250 Deense kronen (ongeveer 300 euro) per persoon en het Seafood-menu kost 1900 Deense kronen (ongeveer 255 euro) per persoon. Er is ook een wijnarrangement beschikbaar voor 1650 Deense kronen (ongeveer 220 euro) per persoon.

Q: Hoe ver van tevoren moet ik reserveren?

A: Reserveren bij Noma is moeilijk en moet ver van tevoren worden gepland. De reserveringen voor Noma gaan meestal snel en gasten wordt geadviseerd om 3 tot 4 maanden van tevoren te reserveren.

Q: Hoe kleed je je bij Noma?

A: Noma is een stijlvol restaurant, dus het wordt aangeraden om je netjes te kleden. Vrouwen kunnen een jurk of een broekpak dragen, en mannen kunnen een pak of een geklede broek en een overhemd dragen. Het is vaak een goed idee om je te kleden voor de gelegenheid.

Conclusie

Noma blijft een van de meest opwindende en innovatieve restaurants ter wereld. Met zijn culinaire creaties die zijn gebaseerd op lokale, seizoensgebonden ingrediënten en zijn prachtige locatie, blijft Noma de norm voor gastronomische excellentie steeds opnieuw herschrijven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat reserveren bij Noma enorm populair is en dat gasten ver van tevoren moeten plannen om een bezoek te brengen. Maar als je de kans hebt om te dineren bij Noma, is het absoluut de moeite waard.

noma restaurant nyc

Noma Restaurant NYC: Wat is het en wat maakt het zo bijzonder?

Noma is een prestigieus restaurant dat werd geopend in Kopenhagen, Denemarken, in 2004 door de Deense chef-kok René Redzepi. Het restaurant werd snel beroemd vanwege zijn unieke culinaire visie en het gebruik van lokale ingrediënten. In 2017 opende Noma een pop-uprestaurant in Tokyo, dat al snel uitverkocht was.

En laatst had Noma een pop-uprestaurant in New York City, waar het restaurant van elk gerecht een unieke eetervaring maakte. Het restaurant bevond zich op een tijdelijke locatie in Manhattan en bleef open van 12 april tot 28 mei 2018. In dit artikel leest u meer over Noma Restaurant NYC, inclusief de geschiedenis, het menu en de algehele ervaring.

De geschiedenis van Noma

Noma heeft sinds de opening in 2004 wereldwijd erkenning gekregen voor zijn innovatieve benadering van seizoensgebonden en lokale gerechten. Chef-kok René Redzepi gebruikte in eerste instantie voornamelijk Deense en Scandinavische ingrediënten om zijn visie van “New Nordic Cuisine” te creëren, waarbij hij de voorkeur gaf aan lokale producenten en het gebruik van wilde planten, bloemen en kruiden in plaats van exotische specerijen en ingrediënten.

In de afgelopen jaren is Noma steeds meer uitgebreid om ook andere ingrediënten en gerechten van over de hele wereld te verkennen. Het menu van Noma verandert voortdurend, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van verse ingrediënten.

Het menu van Noma NYC

Het menu van Noma NYC was net zo uniek als het interieur van het restaurant zelf. In tegenstelling tot de meeste restaurants waar je gewoon een gerecht bestelt, bood Noma NYC gasten aan om een ​​”reis” door verschillende gerechten te maken, die elk uniek waren in de vorm, smaak en presentatie.

Het menu bestond uit meer dan 10 gangen en was ontworpen om uiteenlopende smaken, texturen en sensaties te bieden. Elk gerecht was een avontuur op zichzelf. Zo kon je bijvoorbeeld een oester proeven die was verzameld in de oceaan van Long Island en vervolgens gekweekt in de Hudson-vallei.

Een ander interessant gerecht was het “papieren ei” – een hartige meringue die was gevuld met gepocheerde eidooier en een saus van champignons, gefermenteerde knoflook en lavendel. Het gerecht werd geserveerd op een plakje brood dat was gemaakt van hangop, een zachte, verse kaas uit Nederland.

Een andere opvallende gang was de “multiculturele deja vu”, waarbij het gerecht verschillende elementen van verschillende culturen samenbracht. Het gerecht bestond uit een salsa van avocado, een schijfje gemarineerde makreel, gekarameliseerde zwarte bonen, geroosterde tortillachips en een papajasalade met groene munt.

De smaak en presentatie van het eten waren natuurlijk niet het enige waar Noma zich op richtte. De ervaring van het eten bij Noma was net zo belangrijk als de smaak van het voedsel zelf. Bij elk gerecht ging het om hoe het eruit zag, hoe het smaakte en hoe het aanvoelde.

De sfeer en het interieur van Noma NYC

Het restaurant zelf was gehuisvest in een tijdelijk gebouw, dat speciaal was ontworpen voor de Noma NYC-pop-up. Het was gelegen aan de rand van het NoMad-gebied in Manhattan en was gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het interieur van het restaurant was net zo uniek als het menu, met natuurlijke elementen, zoals hout en steen, die werden gecombineerd met moderne accenten, zoals strakke lijnen en minimalistische verlichting. Het restaurant had ook een open keuken, zodat gasten konden zien hoe de chefs aan het werk waren en de gerechten werden bereid.

De algehele ervaring

De algehele ervaring van het eten bij Noma was net zo belangrijk als het eten zelf. De hele omgeving bij Noma was ontworpen om de gasten een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden. Van de manier waarop het eten werd gepresenteerd en bereid tot de sfeer van het restaurant zelf – alles maakte deel uit van een naadloze en prachtige ervaring.

FAQ’s

– Hoeveel kost het om te eten bij Noma NYC?

De prijs voor het “reis” menu was $ 315 per persoon, hoewel de prijs varieerde afhankelijk van de dranken en eventuele extra’s die u had. Het menu van Noma was niet goedkoop, maar het bieden van unieke en kwalitatief hoogwaardige gerechten en een onvergetelijke ervaring was mogelijk de prijs waard.

– Is het nog steeds mogelijk om te eten bij Noma NYC?

Helaas is Noma NYC momenteel gesloten, omdat het een pop-uprestaurant was dat slechts korte tijd in New York City was geopend. Het originele Noma-restaurant in Kopenhagen is echter nog steeds open en accepteert reserveringen.

– Hoe kan ik een reservering maken bij Noma in Kopenhagen?

Het maken van een reservering bij Noma is niet eenvoudig, omdat het restaurant vaak lang van tevoren is uitverkocht. U kunt echter reserveren via de website van Noma zelf, of via een van de verschillende reserveringsservices zoals OpenTable of Resy.

Conclusie

Noma is een van de meest gevierde restaurants ter wereld, vanwege zijn unieke benadering van culinaire innovatie en lokale ingrediënten. De Noma NYC-pop-up was een opwindende kans voor gasten om een ​​uniek menu te ervaren, in een bijzondere ambiance, in het hart van New York City. Hoewel de pop-up nu gesloten is, blijft het originele restaurant in Kopenhagen open en is het zeker een bezoek waard voor fijnproevers van over de hele wereld.

Images related to the topic gourmet middag på restaurant jordnær 26 februar

Jordnær ⭐️⭐️ What a Meal Looks Like at the Two Michelin-Starred Fine Dining Restaurant in Copenhagen
Jordnær ⭐️⭐️ What a Meal Looks Like at the Two Michelin-Starred Fine Dining Restaurant in Copenhagen

Article link: gourmet middag på restaurant jordnær 26 februar.

Learn more about the topic gourmet middag på restaurant jordnær 26 februar.

See more: https://vatdungtrangtri.org/chu-de/huong-dan-phong-thuy.html blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *