Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de geheimen van Christiansborg met de beste gidsen: Maak kennis met de Gobelinerne tijdens een rondleiding!

Ontdek de geheimen van Christiansborg met de beste gidsen: Maak kennis met de Gobelinerne tijdens een rondleiding!

The Queen's Tapestries at Christiansborg Palace Copenhagen Denmark

gobelinerne på christiansborg rundvisning

De geschiedenis van de gobelins op het Christiansborg-paleis

Het Christiansborg-paleis is de thuisbasis van enkele van de meest verbazingwekkende gobelins ter wereld. Het paleis is gelegen op het eiland Slotsholmen in het centrum van Kopenhagen en is het centrum van de Deense politiek. Het is de thuisbasis van de Deense premier, de parlementsgebouwen en de Deense Supreme Court.

Deze prachtige gobelins zijn gemaakt in de 18e eeuw en worden nog steeds gebruikt om de pracht en praal van de Deense monarchie te symboliseren. Deze gobelins werden gemaakt in Beauvais, Frankrijk en werden op bestelling gemaakt voor het Deense hof tussen 1733 en 1740.

De productietechniek van de gobelins op het Christiansborg-paleis

De gobelins op het Christiansborg-paleis zijn gemaakt van wol en zijde en zijn met de hand geborduurd. Deze unieke techniek is ontwikkeld in Frankrijk in de 16e eeuw en werd al snel verfijnd tot een ambachtelijke kunst die nergens ter wereld wordt geëvenaard.

De ontwerpen voor de gobelins werden getekend op papier en vervolgens overgebracht op karton. De makers van de gobelins werden vervolgens gevraagd om de ontwerpen te volgen door de draden van de wol en zijde op de juiste manier te weven.

De afbeeldingen op de gobelins op het Christiansborg-paleis

Op deze prachtige gobelins vindt u afbeeldingen van de lokale omgeving, de natuur en de Deense monarchie. De afbeeldingen zijn zo levendig en gedetailleerd dat het lijkt alsof ze uit een ander tijdperk komen.

Een van de beroemdste gobelins in het Christiansborg-paleis is de Heracles Gobelin, die de heldendaden van de Griekse halfgod Heracles uitbeeldt. Deze gobelin was een geschenk van de Franse koning Lodewijk XV aan de Deense koning Frederik V.

De symboliek van de gobelins op het Christiansborg-paleis

Elke gobelin heeft zijn eigen unieke symboliek en betekenis. De afbeeldingen op de gobelins zijn symbolisch voor de geschiedenis van Denemarken en zijn monarchie en vertellen een verhaal over de glorieuze tijden van het Deense koninkrijk.

De gobelins op het Christiansborg-paleis werden gebruikt om de Deense monarchie te symboliseren en werden gebruikt als decoratie in de belangrijkste kamers van het paleis, zoals de Riddersaal.

De restauratie van de gobelins op het Christiansborg-paleis

In 2006 werden de gobelins op het Christiansborg-paleis gerestaureerd en gerenoveerd. De restauratie was nodig omdat de gobelins in de loop der jaren waren vervaagd en verouderd.

Tijdens de restauratie werden de gobelins door deskundige ambachtslieden zorgvuldig gereinigd, gerepareerd en versterkt om hun oorspronkelijke glans en schoonheid te herstellen.

De locatie van de gobelins op het Christiansborg-paleis

De gobelins op het Christiansborg-paleis bevinden zich in de belangrijkste kamers van het paleis, met name in de Riddersaal en de Koninginnesalon. De Riddersaal is de grootste en belangrijkste kamer in het paleis en is de plaats waar de Deense monarchie zijn belangrijkste openbare functies houdt, zoals officiële diners en staatsbanketten.

De Koninginnesalon is een andere prachtige kamer in het paleis, waar de Deense koningin haar intieme feesten en partijen houdt.

De rondleidingen die de gobelins op het Christiansborg-paleis omvatten

Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar voor het publiek die de prachtige gobelins op het Christiansborg-paleis omvatten. Deze rondleidingen duren ongeveer een uur en geven u de mogelijkheid om deze prachtige kunstwerken van dichtbij te bekijken.

Tijdens de rondleiding leert u alles over de geschiedenis, de symboliek en de restauratie van de gobelins. U krijgt ook de kans om de andere historische kamers van het paleis te verkennen, zoals de troonzaal en de Deense koninklijke stallen.

Christiansborg gobeliner åbningstider

Het is mogelijk om de gobelins op het Christiansborg-paleis elke dag van de week te bekijken, behalve op maandag. De openingstijden variëren afhankelijk van het seizoen en de dag van de week, dus het is raadzaam om de website van het paleis te bekijken voor de meest actuele informatie.

Hvad kan man se på christiansborg?

Het Christiansborg-paleis heeft veel te bieden aan bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Denemarken. Naast de prachtige gobelins kunt u ook de troonzaal, de Deense koninklijke stallen, de kasteelruïnes en de indrukwekkende bibliotheek verkennen.

Kan man se gobelinerne?

Ja, het is mogelijk om de prachtige gobelins op het Christiansborg-paleis te bekijken tijdens een rondleiding. Deze rondleidingen zijn beschikbaar voor het publiek en duren ongeveer een uur.

Billetter til gobelinerne

Tickets voor de rondleidingen van de gobelins op het Christiansborg-paleis zijn beschikbaar op de website van het paleis en kosten ongeveer 20 euro per persoon. Tickets moeten vooraf worden geboekt, omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Rundvisning christiansborg pris

De prijs voor een rondleiding van de gobelins op het Christiansborg-paleis is ongeveer 20 euro per persoon. Deze rondleidingen zijn beschikbaar voor het publiek en moeten vooraf worden geboekt.

Hvem har lavet gobelinerne?

De goudborduurwerker Jacques Neilson uit Denemarken was de belangrijkste maker van de gobelins op het Christiansborg-paleis. De gobelins zijn echter vervaardigd in Beauvais, Frankrijk.

Riddersalen christiansborg gobeliner

De Riddersaal op het Christiansborg-paleis is een van de meest indrukwekkende kamers in het paleis en is de thuisbasis van enkele van de meest prachtige gobelins ter wereld. De gobelins zijn zo levendig en gedetailleerd dat het lijkt alsof ze uit een ander tijdperk komen. De Riddersaal wordt gebruikt voor officiële diners en staatsbanketten van de Deense monarchie.

Hvad er gobeliner?

Een gobelin is een geweven stof die is vervaardigd met behulp van een speciale techniek die de draden van wol en zijde op de juiste manier weeft. Gobelins werden vaak gebruikt om de pracht van de Deense monarchie te symboliseren en werden gebruikt als decoratie in belangrijke kamers van het paleis.

Keywords searched by users: gobelinerne på christiansborg rundvisning christiansborg gobeliner åbningstider, hvad kan man se på christiansborg, kan man se gobelinerne, billetter til gobelinerne, rundvisning christiansborg pris, hvem har lavet gobelinerne, riddersalen christiansborg gobeliner, hvad er gobeliner

Categories: Top 16 gobelinerne på christiansborg rundvisning

The Queen’s Tapestries at Christiansborg Palace Copenhagen Denmark

Hvornår kan man se gobelinerne på Christiansborg?

Hvornår kan man se gobelinerne på Christiansborg?

Als je ooit in Kopenhagen bent geweest, weet je misschien wel dat Christiansborg het centrale punt van de stad is. Het is het grootste Parlementsgebouw ter wereld en heeft verschillende belangrijke kamers en hallen die vaak bezocht worden door toeristen.

Een van de meest populaire attracties van het Christiansborg Paleis is de verzameling wandtapijten die tentoongesteld worden in de verschillende kamers. Deze wandtapijten zijn bekend en gewaardeerd om hun elegante ontwerpen en uitzonderlijke kwaliteit.

Gobelins zijn eigenlijk geweven wandtapijten, die zeer bekend zijn geworden na de productieperiode in de 17e en 18e eeuw in Frankrijk. Deze wandtapijten zijn niet alleen een vorm van decoratie, maar dienden ook als een statussymbool voor de rijken uit deze tijd.

De gobelins op Christiansborg zijn bijzonder omdat zij de schatkamer van de Deense samenleving vertegenwoordigen. De gobelins laten zien hoe de verschillende historische belangrijke gebeurtenissen van Denemarken werden vastgelegd, zoals veroveringen, jacht, religie, en de koninklijke familie.

Als je een liefhebber bent van kunst- en cultuurgeschiedenis, dan moet je zeker de gelegenheid nemen om de gobelins op Christiansborg te bezoeken. Hieronder lees je meer over de locatie en wanneer je deze gobelins kunt bezichtigen.

Waar is Christiansborg gelegen?

Christiansborg Paleis is gelegen in het centrum van Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Het is in feite het enige Parlementsgebouw ter wereld dat in het midden van een stad is gebouwd. Het paleis is te bereiken via de metro of gewone bus, of je kunt gemakkelijk te voet gaan vanuit het stadscentrum.

Wanneer kan je de Gobelins op Christiansborg Paleis bezichtigen?

Normaal gesproken is het Christiansborg Paleis dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs is afhankelijk van wat je wilt zien en hoeveel kamers je wilt bezoeken.

De Gobelins kunnen worden bezichtigd in de verschillende kamers. De zogenaamde ‘Red Room’ is de meest populaire kamer die tentoongesteld wordt, omdat daar de meest prachtige wandtapijten hangen. Het kan echter druk zijn in deze kamer en daarom zou je beter op tijden kunnen komen die minder druk zijn.

Het is belangrijk om te weten dat de Gobelins ook wel eens tijdelijk verwijderd kunnen zijn voor het repareren of voor onderhoudswerkzaamheden. Dus het is altijd verstandig om de website of de sociale mediakanalen van het Paleis te checken voor de meest actuele informatie.

FAQs

Q: Kan ik foto’s maken van de Gobelins op Christiansborg?
A: Helaas zijn foto’s binnen het Christiansborg Paleis niet toegestaan. Maar als je goed zoekt op het internet, dan zou je wel beelden kunnen vinden die je kunt gebruiken als referentie voor je eigen collectie van kunst en geschiedenis.

Q: Zijn er begeleide tours beschikbaar in het Christiansborg Paleis?
A: Ja, er zijn verschillende soorten tours beschikbaar in het Christiansborg Paleis. Je kunt de hoofdtour volgen die je door de verschillende kamers en hallen van het paleis leidt, waaronder ook de Gobelins. Maar er zijn ook andere soorten tours beschikbaar, die focussen op bepaalde aspecten van de Deense cultuur en geschiedenis.

Q: Hoe kan ik mij vergewissen dat ik geen enkele belangrijke kamer misloop in het Christiansborg Paleis?
A: Het Christiansborg Paleis is een groot gebouw en het kan nogal verwarrend zijn om te weten welke kamers je zeker niet mag missen. Het is daarom een goed idee je van te voren te informeren door op internet te zoeken naar de belangrijkste kamers en speciale exposities. Je kunt ook een plattegrond van het Paleis downloaden om deze te gebruiken tijdens je bezoek.

Q: Kan ik een combinatieticket kopen om andere attracties in Kopenhagen te zien?
A: Ja, er zijn combinatietickets beschikbaar die je toegang geven tot verschillende attracties in Kopenhagen, waaronder ook het Christiansborg Paleis. Dit is meestal een goedkopere manier om de verschillende attracties te zien, wanneer je van plan bent meerdere plekken op één dag te bezoeken.

Q: Kan ik een audiogids krijgen voor het bezoek aan de Gobelins op Christiansborg?
A: Ja, er zijn audio tours beschikbaar voor het bezichtigen van de Gobelins. De audiogidsen zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder ook Engels. Het is wel verstandig om van te voren te reserveren, want in drukke periodes kan er een beperkte beschikbaarheid zijn.

Kan man se Dronningens gobeliner?

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Denemarken, dan is een bezoek aan de Koninklijke Kamer in Kopenhagen misschien iets voor jou. Hier kun je de beroemde gobelins van koningin Margrethe bewonderen. Het is een prachtig gezicht om deze wandtapijten uit de zeventiende eeuw te zien en de geschiedenis van Denemarken te ervaren.

Geschiedenis van de gobelins

De gobelins in de Koninklijke Kamer zijn acht grote wandtapijten, handgemaakt in Brussel in de zeventiende eeuw. Ze zijn bedoeld om de Koninklijke familie te eren en om de geschiedenis van Denemarken te tonen. De gobelins, die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt bij Koninklijke ceremonies, zijn gemaakt om de verjaardagen van de koningen van Denemarken te vieren. En ze zijn zo indrukwekkend gemaakt dat ze meer dan 300 jaar later nog steeds bestaan.

De gobelins zijn sinds 1693 in het bezit van de Deense Koninklijke familie. In dat jaar kreeg koning Frederik IV de gobelins als geschenk van de stad Brussel. Sindsdien zijn de gobelins van generatie op generatie overgedragen binnen de Koninklijke familie. En ze worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt bij Koninklijke ceremonies en staatsbezoeken.

Wat kan je zien in de Koninklijke Kamer?

De Koninklijke Kamer is gelegen in het kasteel Christianborg in Kopenhagen. Het is een prachtige en indrukwekkende kamer waar de Koninklijke familie en hun gasten samenkomen voor officiële plechtigheden. In het midden van de kamer staat een grote, ronde tafel die ook gebruikt wordt bij Koninklijke diners.

Rondom de kamer hangen de beroemde gobelins van koningin Margrethe. Elke gobelin vertelt een deel van de geschiedenis van Denemarken en heeft een eigen betekenis. Zo wordt in de eerste gobelin de geschiedenis van koningin Margrethe II verteld. Dit wordt gevolgd door de geschiedenis van de familie van koningin Margrethe, de geschiedenis van de Deense kroon en de geschiedenis van Kopenhagen.

De gobelins zijn indrukwekkend, met hun prachtige kleuren en gedetailleerde afbeeldingen. In elk wandtapijt is te zien hoe vakmanschap een essentiële rol heeft gespeeld bij het maken van de gobelins. De enorme afbeeldingen zijn geschilderd met speciale verf en vervolgens met de hand op dichte stof genaaid.

Wat kost het om de Koninklijke Kamer te bezoeken?

Er zijn verschillende manieren om de Koninklijke Kamer te bezoeken. Je kunt een bezoek brengen als individuele bezoeker, maar er worden ook speciale rondleidingen georganiseerd. Je kunt online kaartjes kopen of aan de deur. De kosten variëren tussen de € 22,- en € 44,- per persoon.

Het is ook mogelijk om een privé-rondleiding te boeken bij de Koninklijke Kamer. Dit is een exclusieve en persoonlijke rondleiding waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van Denemarken en de Koninklijke familie. De kosten van een privé-rondleiding variëren van € 200,- tot € 400,- per persoon.

Wat is er nog meer te zien in het kasteel Christianborg?

Het kasteel Christianborg is niet alleen de thuisbasis van de Koninklijke Kamer, maar heeft ook andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Zo is er het ‘Tårn’ dat een prachtig uitzicht biedt over Kopenhagen. In dit toren bevindt zich ook de Koninklijke Stalhouderij, waar je de paarden van de Koninklijke familie kunt zien. Verder is er in het kasteel het restaurant ‘Herzog’, waar je heerlijk kunt dineren.

Er is ook een tentoonstelling over de geschiedenis van Denemarken in het kasteel. Hier kun je de geschiedenis van Denemarken in chronologische volgorde zien en leren over de Koninklijke familie. De tentoonstelling bestaat uit interactieve media en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Wat zijn de openingstijden van de Koninklijke Kamer?

De Koninklijke Kamer is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Er kunnen echter wijzigingen in de openingstijden zijn, afhankelijk van de periode van het jaar en evenementen. Het is daarom verstandig om de website te bekijken voordat je een bezoek plant.

Kan ik een rondleiding in het Engels krijgen?

Ja, het is mogelijk om een rondleiding in het Engels te krijgen. Er zijn medewerkers die je kunnen begeleiden en je meer informatie geven over de geschiedenis van de Koninklijke Kamer en de gobelins. Dit is vooral handig als je de Deense taal niet goed beheerst.

Kan ik foto’s maken in de Koninklijke Kamer?

Het is toegestaan om foto’s te maken in de Koninklijke Kamer, maar het gebruik van flitslicht is niet toegestaan. Het is ook belangrijk om rekening te houden met andere bezoekers en medewerkers van de Koninklijke Kamer.

Conclusie

Een bezoek aan de Koninklijke Kamer in Kopenhagen is een unieke ervaring waar je de prachtige gobelins van koningin Margrethe kunt bewonderen en de geschiedenis van Denemarken kunt ontdekken. Het kasteel Christianborg heeft nog veel meer bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken, zoals de Koninklijke Stalhouderij en het restaurant Herzog. Met verschillende bezoekersopties kun je de Koninklijke Kamer bezoeken op een manier die past bij jouw voorkeuren en budget.

See more here: vatdungtrangtri.org

christiansborg gobeliner åbningstider

Christiansborg Gobeliner is a historic place located in Copenhagen, Denmark. The building, which is also known as the Christiansborg Palace, is a popular destination for tourists and history enthusiasts alike. While there is a variety of things to see and do at the palace, one of the main attractions here are the stunning gobelins that are displayed here.

Visitors come from far and wide to see these gobelins, which are tapestries woven on a large loom and of a particular style that originated in France. These particular gobelins have been around for centuries, and despite their age, they are still in remarkable condition. The fact that they can still be admired today is a testament to the skill and craftsmanship of the original artists.

Gobeliner Åbningstider (Opening Hours)

The opening hours for the Christiansborg Gobeliner are fairly straightforward. The palace is open for visitors from Tuesday to Sunday throughout the year (closed only on Mondays). However, the opening times vary depending on the season. During the summer months, the palace is open from 10:00 am to 5:00 pm, and during the winter months, it is open from 12:00 pm to 3:00 pm.

It’s important to note that the palace occasionally closes for special events or private functions, so it’s always a good idea to check their website or call ahead to double-check their opening times before visiting.

Tickets

Tickets to the palace can be purchased online in advance or bought on the day at the palace. Prices vary depending on the age group and nationality of the visitor, but generally speaking, adult tickets cost around 200 DKK (approximately 30 USD), while children’s tickets are a little cheaper at around 75 DKK (approximately 12 USD).

What to Expect

Visitors to the Christiansborg Gobeliner can expect an authentic and immersive experience that transports them back to a bygone era. The palace itself is a stunning work of architecture and design, dating back to the middle of the 18th century. From the outside, it looks every bit as grand and impressive as you would expect a royal palace to be.

Inside, visitors can explore a range of different rooms and spaces that are open to the public. There are numerous exhibits and displays here that showcase different aspects of Danish history, culture, and art. However, the main attraction here is undoubtedly the gobelins.

These tapestries are on display in the Great Hall of the palace, where visitors can get up close to admire their intricate designs and painstaking detail. The gobelins are truly works of art and are some of the finest examples of their kind in the world.

FAQs

Here are some common questions that visitors have about the Christiansborg Gobeliner:

Q: What are the Christiansborg Gobeliner all about?

A: The Christiansborg Gobeliner are a collection of French tapestries that were commissioned by King Frederik V of Denmark in the mid-18th century. The tapestries tell the story of the Danish conquest of Greenland in 1721 and are notable for their intricate designs, rich colors, and detailed depictions of people and landscapes.

Q: How long does it take to see the gobelins?

A: It really depends on how much time you have and how much you want to see. Some visitors spend as little as half an hour admiring the gobelins, while others take several hours to explore the whole palace and soak up its history and atmosphere.

Q: Is it possible to take photos of the gobelins?

A: Yes, visitors are allowed to take photographs of the gobelins, although flash photography is not permitted. It’s also worth noting that the light in the Great Hall can be quite dim, so you may need to adjust your camera settings accordingly.

Q: Are there audio guides or tours available?

A: Yes, there are audio guides and guided tours available for visitors who want a more in-depth experience. The audio guides are available in a range of different languages and can be rented on-site for a small fee. The guided tours are led by knowledgeable and enthusiastic guides who can provide additional insights into the history and significance of the gobelins.

Q: Is the Christiansborg Palace accessible for people with disabilities?

A: Yes, the palace is accessible for people with disabilities. There are dedicated parking spaces for visitors with disabilities, and the palace itself has elevators, ramps, and other accessibility features. However, some of the older parts of the palace may be more difficult to navigate for visitors with mobility issues.

In conclusion, the Christiansborg Gobeliner is a must-visit destination for anyone with an interest in history, art, or culture. The tapestries themselves are magnificent works of art, and the palace they are housed in is equally impressive. Whether you’re a first-time visitor to Copenhagen or a seasoned traveler, the Christiansborg Gobeliner is definitely worth checking out.

hvad kan man se på christiansborg

Christiansborg is a stunning palace located in the heart of Copenhagen, Denmark. It is home to the Danish Parliament, the Supreme Court, and the Ministry of State, and has served as a symbol of Danish power and regality since it was built in the early 18th century. With its magnificent architecture and rich history, Christiansborg is definitely worth a visit for those interested in Denmark’s political and cultural heritage.

History

The history of Christiansborg Palace dates back to the early 18th century, when the Danish king Frederik IV decided to build a palace as a representation of the Danish monarchy. The palace was built on the ruins of old Copenhagen Castle, which had been destroyed by fire. The construction of the palace was a massive project, and it took over 30 years to complete.

The palace has been rebuilt and renovated several times throughout the years, primarily due to fires. The first major fire occurred in 1794, when most of the palace was destroyed. It was rebuilt, but another fire broke out in 1884, which once again destroyed most of the palace. In 1916, a new palace was built on the same site, but a final fire in 1992 caused significant damage to the palace. However, the palace was once again rebuilt, and today it stands as an impressive example of Danish architecture and history.

What to See

If you’re planning to visit Christiansborg Palace, there are several things you can do and places to see:

The Royal Reception Rooms: These rooms are decorated with beautiful furniture and artwork, and they serve as a backdrop for the royal family’s official receptions and events.

The Royal Stables: The historical stables are used for ceremonial and festive events, and the impressive horses that live there are a big attraction for visitors.

The Supreme Court: The court deals with civil and criminal cases and is a great place to learn more about the Danish legal system.

The Danish Parliament: The parliament, also known as the Folketinget, is located in the palace and is open to the public for guided tours.

The Royal Kitchen: Here, you can learn about the history of Danish cuisine and see examples of traditional Danish food. There are also several food events and tastings organized throughout the year.

Guided Tours

Guided tours are available in several languages, and you can choose from several tours depending on your interests. For example, the “Royal Tour” will take you through the royal reception rooms, while the “Parliament Tour” will give you an insight into the workings of the Danish Parliament. You can also book a “Behind the Scenes Tour,” where you get to see parts of the palace that are not normally open to the public.

FAQs

1. How much does it cost to visit Christiansborg Palace?

Admission to the Palace is free, but there is a fee for guided tours.

2. How do I get to Christiansborg Palace?

The palace is located in the center of Copenhagen, and you can get there easily by public transportation, such as the Metro or bus. You can also walk or bike there if you prefer.

3. Can I take pictures inside the palace?

Yes, you are allowed to take pictures in most parts of the palace, but it is best to ask your tour guide if you are not sure.

4. Can I visit Christiansborg Palace if I use a wheelchair or have mobility issues?

The palace is mostly accessible for wheelchair users and people with mobility issues. However, there are some areas that may be more challenging to access. It is recommended that you contact the palace in advance if you have specific needs or requirements.

Conclusion

Christiansborg Palace is a beautiful and fascinating place to visit, where you can learn about the history of Denmark, its architecture, and the Danish political system. Whether you’re interested in royal receptions, legal proceedings, or simply want to soak in the atmosphere of the palace, there is something for everyone to enjoy. With guided tours available in multiple languages and admission being free, Christiansborg Palace is a must-see destination for anyone traveling to Copenhagen.

Images related to the topic gobelinerne på christiansborg rundvisning

The Queen's Tapestries at Christiansborg Palace Copenhagen Denmark
The Queen’s Tapestries at Christiansborg Palace Copenhagen Denmark

Article link: gobelinerne på christiansborg rundvisning.

Learn more about the topic gobelinerne på christiansborg rundvisning.

See more: https://vatdungtrangtri.org/chu-de/huong-dan-phong-thuy.html/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *