Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de magie van het slapen onder de sterrenhemel in een glazen iglo in Kakslauttanen, Finland!

Ontdek de magie van het slapen onder de sterrenhemel in een glazen iglo in Kakslauttanen, Finland!

GLASS IGLOO KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT  Tour my room with Cessy

glass igloo kakslauttanen finland

In het kleine dorpje Kakslauttanen, in het noorden van Finland, bevindt zich een uniek verblijf waar menig toerist van over de hele wereld naar toe komt: het glazen iglo dorp. Gelegen boven de poolcirkel, biedt deze accommodatie de kans op het zien van het noorderlicht vanuit een comfortabele, verwarmde iglo met een transparante koepel als dak. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de locatie en geschiedenis van het glazen iglo dorp, het ontwerp en de constructie van de glazen iglo’s, de voorzieningen en faciliteiten van het dorp, de seizoensgebonden activiteiten en excursies, de culinaire ervaringen, de accommodatie opties, de duurzaamheid van het dorp en de beoordelingen en ervaringen van voorgaande gasten. Ook zullen we tips geven voor het boeken van een verblijf in de glazen iglo’s in Kakslauttanen en informatie verstrekken over verschillende prijzen.

Locatie en geschiedenis van het glazen iglo dorp

Kakslauttanen ligt in Lapland, Finland en is een klein dorpje met slechts 250 inwoners. De omgeving is bezaaid met dichte bossen vol sparren en berken, en er zijn veel meren en rivieren. In deze beeldschone omgeving, die in de winter bedekt wordt door sneeuw, bevindt zich het Kakslauttanen Arctic Resort. Dit resort heeft in totaal 150 accommodaties, van houten blokhutten tot sneeuwiglo’s, maar toch is het glazen iglo dorp waar het meeste belangstelling naar uitgaat.

Het idee voor de glazen iglo’s ontstond bij een lokaal bedrijf dat al vele jaren tours organiseert om het noorderlicht te tonen aan toeristen. Echter, in de koude wintermaanden werd dit steeds moeilijker om te doen vanwege de barre weersomstandigheden. Om toch de kans aan te kunnen bieden het noorderlicht te zien, bouwde het bedrijf de eerste glazen iglo’s in 2006. Inmiddels zijn er daarvan vele bijgekomen en vormen zij het hart van het Kakslauttanen Arctic Resort.

Ontwerp en constructie van de glazen iglo’s

De glazen iglo’s zijn ontworpen om de gasten te laten genieten van het spectaculaire fenomeen van de noorderlicht zonder dat ze daarvoor naar buiten hoeven te gaan. Elke iglo biedt een panoramisch uitzicht over de hemel, vanuit het comfort van een warme en gezellige kamer.

Het ontwerp, dat eruit ziet als een koepelvormige iglo, is gemaakt van thermisch isolerend glas dat de warmte binnen houdt. Er zijn verschillende soorten iglo’s, van kleine tweepersoons iglo’s tot grote familie-iglo’s. Elke iglo is uitgerust met vloerverwarming en een eigen badkamer, inclusief een douche en een toilet. Voor degenen die daar behoefte aan hebben is er ook een televisie, WiFi en een mini-koelkast. Er is zelfs een iglo met een sauna.

Het team dat de iglo’s bouwt, bestaat uit lokale ambachtslieden die tradities uit Lapland beoefenen. De bouw van de iglo’s vereist veel nauwkeurigheid om het glas op de juiste manier te kunnen plaatsen en ervoor te zorgen dat er geen lekken zijn.

Voorzieningen en faciliteiten van het glazen iglo dorp

Naast de iglo’s biedt het Kakslauttanen Arctic Resort nog vele andere faciliteiten aan. Zo is er een restaurant waar zowel lokale als internationale gerechten worden geserveerd, met ingrediënten uit de regio. Er is ook een ijsbar waar drankjes worden geserveerd in glazen van ijs en er is een gezellige koffiebar. Voor degenen die willen ontspannen na een lange dag in de sneeuw, is er een wellnesscentrum met sauna’s, een zwembad en verschillende soorten massages.

Er zijn diverse excursies beschikbaar, van rendiersafari’s tot sneeuwscootertochten en husky-ritten. In de winter kan men ook ijsvissen op het nabijgelegen meer. Indien gewenst, kan men op het platteland ook op zoek gaan naar het noorderlicht onder begeleiding van een gids.

Seizoensgebonden activiteiten en excursies in Kakslauttanen

Het Kakslauttanen Arctic Resort biedt het hele jaar door activiteiten aan, afhankelijk van het seizoen. Van juni tot september zijn de dagen lang en de nachten kort, en is er de mogelijkheid om te genieten van de middernachtzon. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld te vissen, wandelen, kanoën of fietsen.

In de winter, van september tot april, is er de mogelijkheid om verschillende winterse activiteiten uit te voeren. Zoals eerder vermeld, kan men het noorderlicht zien vanuit de glazen iglo’s. Er zijn ook excursies beschikbaar, zoals aurora-jacht-excursies met sneeuwscooters of een rendierslee. Voor degenen die houden van adrenaline, is er de mogelijkheid om een sneeuwschoenwandeling te maken of te gaan downhill skiën op de nabijgelegen pistes.

Culinaire ervaringen in het glazen iglo dorp

Het restaurant van het Kakslauttanen Arctic Resort is een van de hoogtepunten van het verblijf. Het menu biedt voornamelijk regionale gerechten met ingrediënten uit Lapland, zoals vers wild en bessen die in de omgeving gevonden worden. Er is ook een vegetarisch menu beschikbaar. Gasten kunnen kiezen tussen een buffet of een à la carte menu, afhankelijk van de drukte in het restaurant.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de lokale keuken is er ook een ‘safari diner’ beschikbaar. Deze belevenis begint met een sneeuwscootertocht of een huskysafari naar een traditioneel Finse Kota, waar een open vuur brandt. Het diner bestaat uit onder andere rendiermosselen en vissoep, terwijl men uitkijkt over de beeldschone omgeving.

Accommodatie opties naast de glazen iglo’s

Naast de glazen iglo’s biedt het Kakslauttanen Arctic Resort ook andere accommodaties aan. Zo zijn er blokhutten waarin men kan verblijven. Deze option bieden meer privacy en hebben een eigen keuken en sauna. Er zijn ook traditionele sneeuwiglo’s, die erg authentiek zijn en bestaan uit ijsblokken die uit de nabijgelegen rivier worden gehaald.

Voor degenen die willen ontspannen in het comfortabele bed, is er ook de mogelijkheid om te verblijven in een cabin met een glazen dak om vanuit de warmte het noorderlicht te kunnen zien. Er zijn ook grote chalets beschikbaar voor families of groepen.

Duurzaamheid en milieubewuste initiatieven in het dorp

Het Kakslauttanen Arctic Resort heeft verschillende initiatieven genomen om duurzaam toerisme te bevorderen. Zo wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen en wordt afval zoveel mogelijk gescheiden en gerecycled. Het resort heeft ook een eigen waterbron, waardoor er geen water hoeft te worden geïmporteerd.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan de lokale economie, door ingrediënten te gebruiken van lokale leveranciers en het steunen van lokale bedrijven. Het resort biedt ook werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Beoordelingen en ervaringen van voorgaande gasten in het glazen iglo dorp

Het Kakslauttanen Arctic Resort en de glazen iglo’s hebben vele positieve beoordelingen ontvangen van voorgaande gasten. De iglo’s staan bekend om hun ongekende uitzicht op het noorderlicht en het comfortabele verblijf dat zij bieden. De overige voorzieningen en faciliteiten worden ook als uitstekend beoordeeld en de keuken wordt als heerlijk omschreven.

Tips voor het boeken van een verblijf in de glazen iglo’s in Kakslauttanen

– Om het noorderlicht te kunnen zien, wordt aangeraden de glazen iglo’s te boeken van september tot april. September en maart worden beschouwd als de beste maanden.
– Indien men flexibel is in de data, kan er aanzienlijk bespaard worden op de prijs. De tijd rond Kerstmis en Oud en Nieuw is bijvoorbeeld vaak duurder dan andere periodes.
– Boek ruim van tevoren om kans te maken op een verblijf in een van de populaire glazen iglo’s.
– Vergeet niet warme kleding en winteruitrusting mee te nemen, aangezien de temperaturen erg laag kunnen zijn.
– Houd er rekening mee dat de glazen iglo’s in de winter snel uitverkocht raken, dus als je een specifieke datum in gedachten heeft, boek dan op tijd.

Glass igloo Finland prijs en kakslauttanen arctic resort prijs per nacht

De prijzen voor een verblijf in het glazen iglo dorp van het Kakslauttanen Arctic Resort variëren afhankelijk van de grootte en de exacte datum van verblijf. Een kleine glazen iglo kost ongeveer € 370,- tot € 500,- per nacht. Voor een grote familie iglo betaalt men rond de € 1000,-. Andere accommodaties, zoals blokhutten of traditionele sneeuwiglo’s, zijn te vinden vanaf ongeveer € 200,- per nacht.

Beste glass igloos in Finland en kakslauttanen arctic resort reviews

Het Kakslauttanen Arctic Resort is een van de meest populaire bestemmingen voor het zien van het noorderlicht vanuit een glazen iglo. Het resort heeft in totaal 150 accommodaties, waaronder 40 glazen iglo’s in verschillende maten en vormen. De glazen iglo’s bieden een unieke ervaring met een panoramisch uitzicht op de sterrenhemel en het noorderlicht. De andere voorzieningen en faciliteiten van het resort worden ook goed beoordeeld door voorgaande gasten. De accommodatie scoort gemiddeld een 8.1 (uit 10) op booking.com .

Finland igloo hotel, Kakslauttanen Arctic Resort East Village

De accommodatie in het Kakslauttanen Arctic Resort East Village is gericht op grotere groepen en families. Er zijn hier verschillende soorten accommodatie beschikbaar, waaronder hutten en chalets. Het East Village is gelegen op een andere locatie dan de glazen iglo’s, maar er is een shuttlebus die regelmatig tussen de locaties rijdt. Er zijn ook excursies en activiteiten beschikbaar vanuit het East Village, zoals rendiersafari’s en husky-ritten. De accommodatie scoort gemiddeld een 7.7 (uit 10) op booking.com.

Conclusie

Het Kakslauttanen Arctic Resort en de glazen iglo’s bieden een unieke ervaring voor reizigers die het noorderlicht willen zien vanuit het comfort van een warme en gezellige iglo. Het resort biedt ook verschillende faciliteiten en excursies aan, geschikt voor zowel gezinnen als koppels of individuele reizigers. Het is belangrijk om ruim van tevoren te boeken, vooral als men specifieke data in gedachten heeft omdat de populaire glazen iglo’s snel volgeboekt zijn. Door de duurzame initiatieven van het resort dragen toeristen ook bij aan de lokale economie en het milieu. Kortom, een verblijf in het Kakslauttanen Arctic Resort kan een onvergetelijke ervaring zijn voor mensen die houden van avontuur en natuurlijke schoonheid.

Keywords searched by users: glass igloo kakslauttanen finland glass igloo finland price, best glass igloos in finland, glass igloo hotel, kakslauttanen arctic resort price per night, glass igloo price, kakslauttanen arctic resort reviews, finland igloo hotel, kakslauttanen arctic resort east village

Categories: Top 14 glass igloo kakslauttanen finland

GLASS IGLOO KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT Tour my room with Cessy

How much does it cost to stay in a glass igloo in Finland?

Hoeveel kost het om in een glazen iglo in Finland te verblijven?

Finland is een droomvakantiebestemming voor velen en het land heeft zijn populariteit te danken aan zijn natuurlijke schoonheid en koude omgeving. Een van de meest populaire accommodatiemogelijkheden in Finland zijn de glazen iglo’s die vooral in de Lapland-regio te vinden zijn.

Als je overweegt om in een glazen iglo te verblijven, kun je je afvragen: hoeveel kost het om in een glazen iglo in Finland te verblijven? In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de kosten van een glazen iglo-verblijf in Finland en enkele veelgestelde vragen beantwoorden die reizigers vaak hebben.

Hoeveel kost het om in een glazen iglo in Finland te verblijven?

De kosten van glazen iglo’s in Finland variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren, zoals locatie, grootte, seizoen en faciliteiten. Over het algemeen kost een nacht in een glazen iglo gemiddeld €300 tot €1000. Dit kan echter aanzienlijk hoger zijn als je op zoek bent naar accommodatie in hoogseizoen, zoals Kerstmis of Nieuwjaar.

Hieronder hebben we enkele van de populaire glazen iglo-verblijven in Finland en hun kosten vermeld:

1. Kakslauttanen Arctic Resort – €400 tot €1000 per nacht
2. Santa’s Igloos Arctic Circle – €600 tot €1400 per nacht
3. Levin Iglut – Golden Crown – €310 tot €790 per nacht
4. Arctic Fox Igloos – €400 tot €1000 per nacht
5. Northern Lights Ranch – €540 tot €1720 per nacht

Naast de kosten van de accommodatie moet u ook rekening houden met extra kosten zoals vervoer, eten en activiteiten. Veel accommodaties bieden maaltijdpakketten en activiteiten zoals sneeuwscootersafari’s, huskytochten en Noorderlichttochten tegen een extra vergoeding.

Waarom zijn glazen iglo’s zo duur?

Glazen iglo’s zijn duur vanwege verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen is de locatie. Glazen iglo’s bevinden zich meestal in afgelegen gebieden, zoals Lapland, waar de kosten van levensonderhoud hoger zijn. Daarnaast zijn glazen iglo’s gewoon duur om te bouwen en te onderhouden. De materialen en technologie die nodig zijn om een glazen iglo te bouwen zijn prijzig, en er is veel werk nodig om de iglo’s in goede staat te houden in de barre winterse omstandigheden.

Wat zijn enkele voordelen van een verblijf in een glazen iglo?

Er zijn verschillende voordelen aan het verblijf in een glazen iglo in Finland:

1. Noorderlicht: Finland staat bekend om zijn prachtige noorderlicht en het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen naar het land komen. Met een verblijf in een glazen iglo heb je een perfecte setting om het noorderlicht vanuit bed te bewonderen.

2. Vrij uitzicht op de natuur: Glazen iglo’s zijn ontworpen om gasten het beste uitzicht op de omgeving te bieden. Met een glazen koepel over het bed, heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving zonder het comfort van binnen te verlaten.

3. Unieke ervaring: Een verblijf in een glazen iglo is een unieke ervaring die je nergens anders ter wereld kunt hebben. Het is een onvergetelijke manier om in contact te komen met de natuur en nieuwe herinneringen te creëren.

Veelgestelde vragen

1. Welke faciliteiten bieden glazen iglo’s?

Glazen iglo’s bieden verschillende faciliteiten, afhankelijk van de accommodatie. Sommige iglo’s hebben een eigen sauna, hot tub en open haard, terwijl andere faciliteiten zoals wifi, tv en een keuken hebben.

2. Moet ik een reisbureau gebruiken om een iglo te boeken?

Terwijl sommige mensen ervoor kiezen om hun glazen iglo-verblijf rechtstreeks bij de accommodatie te boeken, kan het gebruik van een reisbureau je helpen bij het vinden van deals en pakketten die je kunnen helpen geld te besparen. Reisbureaus zoals Scandinavian Travel en Best Served Scandinavia hebben een breed scala aan opties voor reizigers die op zoek zijn naar glazen iglo’s in Finland.

3. Waar bevinden glazen iglo’s zich in Finland?

Glazen iglo’s bevinden zich voornamelijk in het noorden van Finland, met de meeste accommodaties in de regio Lapland.

4. Wanneer is het het beste moment om te verblijven in een glazen iglo?

Het beste moment om te verblijven in een glazen iglo in Finland is van november tot en met maart, wanneer de kans op het zien van het noorderlicht het hoogst is. Het is ook het hoogseizoen, dus de prijzen zijn over het algemeen hoger.

5. Hoe koud is het in een iglo?

Glazen iglo’s zijn ontworpen om warm te blijven in koude omstandigheden en hebben meestal faciliteiten zoals vloerverwarming en warme dekbedden. De gemiddelde temperatuur in een iglo ligt rond de vijf graden Celsius. Het wordt echter aanbevolen om warme kleding en sokken mee te nemen, aangezien het ‘s nachts koud kan worden. Sommige accommodaties bieden ook thermokleding te huur aan.

Kortom, het verblijf in een glazen iglo is een onvergetelijke ervaring die misschien wel een van de duurste dingen is om te doen tijdens een reis naar Finland. Het mag echter de reis van je leven zijn, zeker als het gaat om het zien van het prachtige noorderlicht in al zijn glorie. Overweeg bij het plannen van je reis naar Finland om ook te investeren in een glazen iglo-ervaring. Het zou wel eens de reis van je leven kunnen zijn.

How much does it cost to stay in the glass Igloo Hotel?

Het idee van een glazen iglo hotel kan surrealistisch lijken – een accommodatie die letterlijk uit glas is gebouwd zodat bezoekers naar het noorderlicht kunnen kijken terwijl ze in hun bed liggen. Maar deze vorm van accommodatie bestaat wel degelijk in Finland. Lapland is de thuisbasis van het eerste hotel dat een glazen dak aanbood: het Kakslauttanen Arctic Resort. Dit resort is ongetwijfeld een unieke ervaring voor bezoekers en zelfs een onbetaalbare ervaring voor sommigen. Maar hoeveel kost het om te verblijven in het glazen iglo hotel?

Over het Kakslauttanen Arctic Resort

Kakslauttanen Arctic Resort ligt op ongeveer 250 kilometer boven de poolcirkel, in het noorden van Lapland in Finland. Het resort biedt accommodatie in glazen iglo’s, houten chalets en sneeuw iglo’s. Het glazen dak van de iglo’s biedt bezoekers een panoramisch uitzicht op de nachtelijke hemel, inclusief het noorderlicht (Aurora Borealis). Het resort is een populair toevluchtsoord voor koppels, families en groepen vrienden.

Kosten verblijf in de glazen iglo’s

Het verblijf in de glazen iglo’s van het Kakslauttanen Arctic Resort is afhankelijk van het seizoen en de grootte van de iglo’s. Het hoogseizoen omvat de maanden december, januari en februari. Over het algemeen zijn de prijzen in deze maanden hoger dan in andere delen van het jaar. Een standaard iglo biedt plaats aan maximaal 2 personen en kost in het hoogseizoen gemiddeld €500 per nacht. In het laagseizoen zijn de prijzen lager, gemiddeld ongeveer €300 per nacht.

Als je meer mensen in de iglo wilt, is het mogelijk om een grotere iglo te boeken die plaats biedt aan maximaal 4 personen. Deze iglo’s zijn iets duurder, vooral tijdens het hoogseizoen. De prijzen beginnen bij ongeveer €600 per nacht en kunnen oplopen tot €1.500 per nacht, afhankelijk van het seizoen.

De prijzen zijn inclusief ontbijt en dinerbuffet. Het resort biedt ook een breed scala aan activiteiten voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur, waaronder sneeuwscootertochten, huskysafari’s en rendiersleeritten. Deze activiteiten zijn uiteraard extra en niet inbegrepen in de prijs van het verblijf in de iglo.

FAQs:

1. Wat is het beste seizoen om het Kakslauttanen Arctic Resort te bezoeken?

Het Kakslauttanen Arctic Resort is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is tussen november en april. Tijdens deze maanden zijn de dagen korter en zijn de nachten donkerder, wat betekent dat je meer kans hebt om het noorderlicht te zien.

2. Hebben de glazen iglo’s verwarming?

Ja, de glazen iglo’s van het Kakslauttanen Arctic Resort zijn uitgerust met speciale glazen, die zonlicht doorlaten en de warmte binnenhouden. De iglo’s hebben ook een eigen verwarmingssysteem, zodat bezoekers zich comfortabel kunnen voelen, zelfs als het buiten vriest.

3. Zijn er badkamervoorzieningen in de iglo’s?

Ja, elke iglo heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Het resort biedt ook handdoeken en toiletartikelen.

4. Is er wifi beschikbaar in de iglo’s?

Ja, elke iglo heeft toegang tot wifi. Het internet kan echter traag zijn vanwege de afgelegen locatie van het resort.

5. Kunnen kinderen in de glazen iglo’s verblijven?

Ja, kinderen zijn welkom in de iglo’s. Het resort biedt ook kindvriendelijke activiteiten, zoals rendiersleeritten en het ontmoeten van de Kerstman.

6. Hoe ver is het van het vliegveld naar het resort?

Het dichtstbijzijnde vliegveld naar het Kakslauttanen Arctic Resort is Ivalo Airport, dat op ongeveer 30 minuten rijden van het resort ligt. Het resort biedt een shuttleservice van en naar de luchthaven tegen een vergoeding.

Conclusie

Een verblijf in een glazen iglo hotel is ongetwijfeld een unieke ervaring. Het Kakslauttanen Arctic Resort biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de noordelijke hemel en een gezellige en warme kamer om in te verblijven. Het resort biedt ook een breed scala aan activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Hoewel het verblijf in een glazen iglo niet goedkoop is, kan het toch een ervaring zijn die de moeite waard is, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een ongelooflijk avontuur.

See more here: vatdungtrangtri.org

glass igloo finland price

Slaap jij wel eens letterlijk onder de sterrenhemel? In Finland is het mogelijk om te overnachten in een glazen iglo, om op deze manier te genieten van het noorderlicht en de sterrenhemel. Glas iglo’s bieden een unieke ervaring die je nergens anders ter wereld vindt. Je slaapt in een iglo, met een geweldig uitzicht op de sterrenhemel en het noorderlicht. Finland maakt hier optimaal gebruik van en biedt verschillende opties om te overnachten in glazen iglo’s. In dit artikel gaan we in op de glass igloo Finland price en wat je van een verblijf in een glazen iglo kunt verwachten.

Wat is een glazen iglo?

Een glazen iglo is een huisje met een volledig glazen koepeldak, dat het uitzicht naar de hemel onbelemmerd maakt. Het concept werd uitgevonden door een Fins bedrijf genaamd Kakslauttanen Arctic Resort. Aanvankelijk ontworpen voor mensen die op zoek zijn om van het noorderlicht te genieten, wat in Lapland zeer voorkomt. Het werd al snel populair onder mensen die gewoon van sterren willen genieten, ongeacht het seizoen. De glazen iglo’s zijn gemeubileerd en beschikbaar in verschillende maten, afhankelijk van het aantal mensen dat verblijft.

Glass igloo Finland price

De prijs van een overnachting in een glazen iglo begint bij ongeveer €400,-. Er zijn echter veel factoren die de prijs beïnvloeden. Ten eerste varieert de beschikbaarheid van glazen iglo’s afhankelijk van het seizoen. Als je in de winter reist en op zoek bent naar het noorderlicht, heb je waarschijnlijk een hogere prijs voor een glazen iglo. Dit komt omdat de vraag in die periode hoger is en de beschikbaarheid van glazen iglo’s kleiner is. Over het algemeen geldt, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de glazen iglo zal zijn.

Bovendien kan de grootte van de iglo ook de prijs beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld een grotere iglo kiest, betaal je meer. Hetzelfde geldt voor de duur van je verblijf. Als je langer blijft, kan de prijs per nacht dalen. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de specifieke locatie van de iglo, extra functies zoals een privéjacuzzi, ontbijt en diner, en de algemene voorzieningen van het resort.

Wat zijn de voordelen van een verblijf in een glazen iglo?

Een verblijf in een glazen iglo biedt verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is de ongeëvenaarde kijk op de sterrenhemel en het noorderlicht. Omdat de koepel van de iglo volledig van glas is en een onbelemmerd uitzicht biedt, kun je de sterren aan de hemel bewonderen, zelfs vanuit je bed. Het is een romantische en magische ervaring die je niet snel zult vergeten.

Een ander voordeel is dat iglo’s vaak gelegen zijn in afgelegen gebieden, waardoor je kunt genieten van absolute rust en stilte. Het is een plek om te ontspannen en je te laten verwennen door de natuur. Het is ook de perfecte gelegenheid om te ontspannen en weer in contact te komen met de natuur.

Veel resorts bieden verschillende activiteiten, zoals sneeuwscooteren, hondensleeën en langlaufen, waardoor een verblijf in een glazen iglo een compleet plaatje wordt. In vergelijking met andere hotels is een verblijf in een glazen iglo een unieke en onvergetelijke ervaring.

Waar kan ik overnachten in een glazen iglo in Finland?

Er zijn vele verschillende resorts in Finland die glazen iglo’s aanbieden. Hier zijn twee populaire voorbeelden:

1. Kakslauttanen Arctic Resort:

Dit resort is het meest bekend om zijn glazen iglo’s en heeft daarom de grootste selectie. Ze bieden niet alleen kleine iglo’s voor twee personen, maar ook grote iglo’s voor maximaal zes personen. Het resort is gelegen in Lapland en geeft je de perfecte gelegenheid om het noorderlicht te zien. Bovendien bieden ze vele andere activiteiten in de omgeving aan, waardoor een verblijf in hun glazen iglo’s het perfecte uitje is.

2. Arctic Snow Hotel:

Dit hotel ligt dicht bij de stad Rovaniemi en is grotendeels van sneeuw gemaakt. Het hotel en de glazen iglo’s zijn spectaculair. Ze bieden niet alleen een geweldig uitzicht op de hemel, maar ook vele moderne voorzieningen zoals wifi en een hot tub. Het hotel heeft ook een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.

FAQ’s

1. Wat is de beste tijd om in een glazen iglo te verblijven?

De beste tijd om in een glazen iglo te verblijven, hangt af van jouw specifieke doelstellingen. Als je op zoek bent naar het noorderlicht, is de winter, van november tot februari, de beste tijd. Als je gewoon van sterren wilt genieten, is het het hele jaar door geschikt.

2. Zijn glazen iglo’s warm genoeg in de winter?

Ja, iglo’s bieden voldoende warmte tijdens de koudere wintermaanden. Ze zijn allemaal voorzien van verwarming en de glazen koepel houdt de warmte binnen. Bovendien worden een dekbed en een warme slaapzak voorzien om je de hele nacht warm te houden.

3. Is ontbijt / diner inbegrepen in de prijs?

Dit hangt af van het resort dat je kiest. Sommige resorts bieden een ontbijt- en dinerpakket aan voor een meerprijs terwijl anderen alleen ontbijt aanbieden. Het is slim om vooraf te informeren wat wel en niet inbegrepen is in de prijs.

4. Is het mogelijk om met kinderen in een glazen iglo te verblijven?

Ja, veel resorts zijn geschikt voor gezinsverblijven. Sommige hebben zelfs grotere iglo’s ter beschikking met extra bedden voor kinderen. Het is echter altijd aan te raden om vooraf te informeren over de mogelijkheden en de vereisten van het resort,

In conclusie, een overnachting in een glazen iglo is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het biedt je de gelegenheid om te genieten van de sterrenhemel en het noorderlicht op een manier die niet mogelijk is op andere plaatsen ter wereld. Verschillende resorts in Finland bieden glazen iglo’s aan, met verschillende prijzen afhankelijk van de grootte, beschikbaarheid en locatie van de iglo. Het is echter aan te raden om vooraf te informeren aan het resort wat wel en niet inbegrepen is in de prijs, en om rekening te houden met eventuele activiteiten die je wilt doen. Een overnachting in een glazen iglo is absoluut de moeite waard om te overwegen als je het mooiste dat de Finlandse natuur te bieden heeft, wilt ervaren.

best glass igloos in finland

De glazen iglo’s in Lapland, Finland zijn zonder twijfel de meest romantische en unieke manier om het noorderlicht te zien. Door de ligging ver van de stedelijke gebieden worden lichtvervuiling en menselijke activiteit geminimaliseerd, waardoor ze de perfecte plek zijn om het noorderlicht te zien en te appreciëren.

De iglo’s zijn gebouwd met glazen platen op het dak, die het opportuun maken om van het comfort van je bed uit te genieten van een adembenemend uitzicht. Terwijl je lekker onder de dekens blijft, kan je het noorderlicht boven je hoofd zien dansen.

Maar hoe kies je het juiste glazen iglo resort? er zijn er verschillende, dus in dit artikel zullen we verschillende opties bieden om uit te kiezen.

Kakslauttanen Arctic Resort
Kakslauttanen Arctic Resort is wellicht het meest bekend om zijn glazen iglo’s. Gelegen in het hart van Lapland, biedt dit resort traditionele Finse blokhutten en sneeuwkamers naast glazen iglo’s. Het resort beschikt ook over een activiteitencentrum waar u een husky of rendiertocht kan maken.

Naast de glazen iglo’s heeft Kakslauttanen ook een grotere versie van de glazen iglo, genaamd Kelo-Glass Iglo, waar je het authentieke gevoel krijgt van een houten hut, maar met dezelfde vloer-tot-plafond glasplaten die de hemel onthullen.

Het resort organiseert ook een breed scala aan activiteiten, waaronder sneeuwmobiel safaris, langlaufen en een snowboardpark.

Arctic Fox Igloos
Arctic Fox Igloos bevinden zich in Ranua, een klein meer op ongeveer een uur van Rovaniemi, de stad en het vertrekpunt voor de meeste Lapland tours. Elke iglo is privé en beschikt over een eigen sauna, kitchenette en buitenterras.

De eigenaren van het resort zijn duidelijk gespecialiseerd in hospitality, gezien hun talrijke onderscheidingen, zoals de “Best Customer Service Award” op het Grand Travel Awards-gala in Helsinki. Het resort biedt verschillende activiteiten zoals sneeuwscootersafaris en een bezoek aan het Ranua Wildlife Park.

Santa’s Igloos Arctic Circle
Santa’s Igloos Arctic Circle ligt in het hart van Rovaniemi bij de poolcirkel. De glazen iglo’s bieden individuele thermische regeling en de iglo’s zijn uitgerust met een badkamer, kitchenette en televisie met een selectie internationale kanalen.

Het resort biedt ook de mogelijkheid om te verblijven in chalets en traditionele Finse blokhutten. Het resort is gelegen op vijf minuten wandelen van Santa Claus Village, een ideale manier om de kerstman te ontmoeten.

Het resort biedt ook talrijke activiteiten, zoals Husky en rendier tours, snowmobiling, ijsvissen en meer.

Northern Lights Village
Het Northern Lights Village bevindt zich in het afgelegen plaatsje Saariselkä, dichtbij het skigebied. Het resort bestaat uit 80 glazen iglo’s, die uitgerust zijn met een eigen badkamer en sommige iglo’s hebben ook een sauna.

Het resort beschikt over een restaurant, de Icebar, en een activiteitencentrum met verschillende winterse activiteiten en overdekte zwembaden. Voor de gasten die aan rust toe zijn, heeft het resort ook een wellnesscenter.

Aurora Village
Aurora Village is gelegen op ongeveer 10 minuten rijden van Ivalo Airport. Het resort biedt glazen iglo’s met een eigen badkamer en sommige iglo’s hebben ook een sauna. De iglo’s zijn semi-transparant, zodat je de sterrenhemel ‘s nachts kan bewonderen.

Het resort heeft ook een activiteitencentrum en een restaurant. Het is gelegen op een ideale plek, buiten de lichtstad Ivalo, waardoor er weinig lichtvervuiling is en de ideale plaats is om het noorderlicht te bewonderen.

Frequently Asked Questions (FAQs)

Q: Hoe werkt het om in een glazen iglo te verblijven?

A: Overnachten in een glazen iglo is een unieke ervaring omdat je kunt genieten van het noorderlicht vanuit je bed. De iglo’s zijn bedoeld voor 2 personen en zijn voorzien van een kitchenette en een eigen badkamer.

Q: Is het noorderlicht gegarandeerd op elk moment van het jaar?

A: Het noorderlicht is een natuurfenomeen dat vaak afhankelijk is van de weersomstandigheden. Er is dus geen garantie dat u het noorderlicht zult zien als u een glazen iglo reserveert.

Q: Moet je warme kleding meebrengen naar de glazen iglo’s?

A: Ja, het wordt aanbevolen om warme kleding te dragen, omdat het in Lapland in de winter erg koud kan zijn. De glazen iglo’s worden echter verwarmd tot een aangename temperatuur.

Q: Zijn de glazen iglo’s duur?

A: De prijzen voor de glazen iglo’s variëren afhankelijk van het seizoen en de locatie. Ze kunnen variëren van ongeveer € 300 tot € 500 per nacht. Het is raadzaam om de verschillende opties te bekijken en te vergelijken op basis van prijzen en de aangeboden diensten.

Q: Welke activiteiten kan je doen bij het verblijf in een glazen iglo?

A: Veel resorts bieden een breed scala aan activiteiten, zoals husky- en rendiertochten, sneeuwscooter safari’s, langlaufen, ijsvissen en nog veel meer. U kunt eveneens genieten van de wellnesscentra en massages. Het is raadzaam om contact op te nemen met het resort om de verschillende activiteiten te kennen die beschikbaar zijn voordat u uw reservering maakt.

In Lapland, Finland, zijn de glazen iglo’s ongetwijfeld een romantische en unieke manier om van het noorderlicht te genieten. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, elk met hun unieke kwaliteiten en activiteiten. Overnachten in een glazen iglo betekent dat je de kou buiten kunt laten terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Onthoud dat er geen garantie is om het noorderlicht te zien, maar het zal altijd een geweldige en onvergetelijke ervaring blijven.

glass igloo hotel

Het glazen iglo hotel in Finland is een van de meest spectaculaire plaatsen om te verblijven als je een bezoek brengt aan dit land. Het hotel is gelegen midden in de wildernis, omgeven door het prachtige landschap van Lapland. Het hotel is zodanig ontworpen dat gasten een onvergetelijke ervaring hebben tijdens hun verblijf.

Het iglo hotel bestaat uit een aantal huisjes die in een cirkel zijn geplaatst. Elke iglo is een afzonderlijke accommodatie die van alle nodige voorzieningen is voorzien. De iglo’s zijn uitgerust met verwarming en ligbedden, zodat gasten binnen comfortabel kunnen blijven tijdens de koude winternachten. De iglo’s zijn ook uitgerust met een badkamer, en sommige hebben zelfs een eigen sauna.

De iglo’s zijn echter het meest opvallend door het glazen dak. Vanuit elke iglo kunnen gasten genieten van het prachtige noorderlicht dat de hemel verlicht, zonder dat ze het koude weer hoeven te trotseren. Het glazen dak maakt het mogelijk om de sterren en de lucht te bewonderen terwijl je comfortabel in bed ligt.

Het hotel heeft ook een aantal faciliteiten die gasten kunnen gebruiken. Er is een restaurant, dat zowel Finse als internationale gerechten serveert. Het uitzicht vanuit het restaurant is adembenemend, met uitzicht op het omliggende landschap. Er is ook een bar, waar gasten kunnen genieten van een drankje terwijl ze ontspannen bij het haardvuur.

Het iglo hotel heeft ook een aantal activiteiten die gasten kunnen ondernemen. Een van deze activiteiten is het rijden op een husky slee. Gasten krijgen de kans om door het besneeuwde landschap te glijden, terwijl ze worden voortgetrokken door een team van enthousiaste husky’s. Dit is een unieke manier om de wildernis van Finland te ervaren.

Een andere activiteit die gasten kunnen ondernemen is een sneeuwscooter safari. Gasten kunnen op een sneeuwscooter door het besneeuwde landschap rijden, terwijl ze genieten van het prachtige landschap van Lapland. Deze activiteit is een van de hoogtepunten van het verblijf in het iglo hotel.

Gasten kunnen ook een bezoek brengen aan een rendierboerderij. Dit geeft hen de kans om kennis te maken met de traditionele manier van leven van de Sami bevolking in Lapland. Gasten kunnen ook een ritje maken op een rendierslee en genieten van het prachtige landschap terwijl ze door het besneeuwde bos rijden.

Het glazen iglo hotel biedt ook mogelijkheden om te skiën en te snowboarden. Er zijn verschillende pistes die geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Het hotel heeft ook een skischool waar gasten kunnen leren skiën of snowboarden.

Het iglo hotel is ook een geweldige plek om te ontspannen. Gasten kunnen genieten van een traditionele Finse sauna om te relaxen na een dag vol activiteiten. Er is ook een overdekt zwembad en een hot tub waar gasten kunnen relaxen en genieten van de omgeving.

Er zijn verschillende manieren om het iglo hotel te bereiken. Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Rovaniemi, dat ongeveer 30 minuten rijden van het hotel is. Het hotel biedt ook een ophaalservice vanaf het vliegveld aan.

Het glazen iglo hotel is een unieke bestemming die elke reiziger moet bezoeken. Het is de perfecte plek om te genieten van het prachtige landschap van Lapland, terwijl je comfortabel en gezellig in je eigen iglo verblijft. Het hotel biedt activiteiten voor iedereen, van skiën en snowboarden tot het bezoeken van een rendierboerderij. Het is een geweldige bestemming voor een romantisch uitje of een avontuurlijke reis met vrienden of familie.

FAQ

1. Hoeveel iglo’s zijn er in het hotel?

Het glazen iglo hotel heeft 39 iglo’s.

2. Wat is de beste tijd om het hotel te bezoeken?

De beste tijd om het glazen iglo hotel te bezoeken is tussen december en maart, wanneer het noorderlicht het best te zien is en de sneeuw het landschap bedekt.

3. Is het hotel geschikt voor kinderen?

Ja, het hotel is geschikt voor kinderen. Er zijn speciale familie-iglo’s beschikbaar en er zijn activiteiten voor kinderen, zoals een rendiersafari en husky slee rijden.

4. Wat is er te doen in de omgeving van het hotel?

Er zijn verschillende activiteiten beschikbaar, zoals skiën, snowboarden, husky slee rijden, sneeuwscooter rijden, een bezoek aan een rendierboerderij en langlaufen.

5. Zijn er andere accommodaties beschikbaar naast de iglo’s?

Ja, het hotel heeft ook andere accommodaties, zoals houten huisjes en kamers in het hoofdgebouw.

6. Is er een sauna beschikbaar?

Ja, er is een Finse sauna beschikbaar voor gasten om te gebruiken.

7. Wat voor soort restaurant heeft het hotel?

Het restaurant serveert zowel Finse als internationale gerechten en heeft een spectaculaire uitzicht op het omliggende landschap.

8. Is het hotel milieuvriendelijk?

Ja, het hotel heeft maatregelen genomen om het milieu te beschermen, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het beperken van afval en watergebruik.

Images related to the topic glass igloo kakslauttanen finland

GLASS IGLOO KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT  Tour my room with Cessy
GLASS IGLOO KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT Tour my room with Cessy

Article link: glass igloo kakslauttanen finland.

Learn more about the topic glass igloo kakslauttanen finland.

See more: https://vatdungtrangtri.org/chu-de/huong-dan-phong-thuy.html/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *