Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de magie van Gavnø Slot en Park – Plan je bezoek nu!

Ontdek de magie van Gavnø Slot en Park – Plan je bezoek nu!

Gavnø Slot - Tulipanfestival

gavnø slot og park

Gavnø Slot og Park: Een must-visit attractie in Denemarken

Gavnø Slot og Park, gelegen in het zuiden van Denemarken, is een attractie die u niet mag missen. Het is een historisch landgoed met prachtige tuinen, een kunstcollectie en evenementen het hele jaar door. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, kunst of gewoon een aangename dag wilt doorbrengen in de natuur, Gavnø Slot og Park zal u niet teleurstellen.

Geschiedenis van Gavnø Slot

Gavnø Slot og Park is gebouwd in 1405 in een prachtige omgeving, omringd door water en parken. Het landgoed behoorde toe aan verschillende invloedrijke families door de eeuwen heen, waaronder de Gøye, Rosenkrantz en Brahe families. Het landgoed is zelfs een tijdlang eigendom geweest van de Deense koning.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Gavnø Slot gebruikt als een magazijn voor Duitse troepen en raakte het in verval. In de jaren ’50 werd het gerestaureerd en in 1969 werd het voor het publiek opengesteld als museum en tuinen.

Architectuur van Gavnø Slot

Gavnø Slot heeft een prachtige architectuur, met een mix van stijlen door de eeuwen heen. Het oorspronkelijke gebouw was een middeleeuws kasteel met ronde torens en gotische bogen. In de 17e eeuw werd het gerenoveerd in de Renaissance-stijl, met de toevoeging van een nieuwe vleugel en een prachtige binnenplaats met arcades. In de 18e eeuw werden er verdere aanpassingen gedaan, met onder meer de toevoeging van een barokke kapel.

Tuinen van Gavnø Slot

De tuinen van Gavnø Slot zijn adembenemend. Het landgoed heeft een oppervlakte van 8.000 m², met een mix van formele en landschapstuinen. U kunt genieten van de prachtige rozentuin, de prachtige Engelse landschapstuin, de Japanse tuin en de Franse tuin met zijn prachtige fonteinen.

In de zomer kunt u genieten van de bloeiende bloemen en tijdens de herfst ziet u de kleurrijke bladeren. Er zijn bankjes om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op het landgoed en het omliggende platteland.

Kunstcollectie van Gavnø Slot

Gavnø Slot heeft een uitgebreide kunstcollectie, met onder meer middeleeuwse kunst, 17e-eeuwse portretten en meubels uit de Renaissance. Er zijn ook schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Rembrandt en Rubens.

Evenementen op Gavnø Slot

Gavnø Slot organiseert evenementen het hele jaar door, van bloemenshows tot Halloween-feesten. Het hoogtepunt van het jaar is het rozenfestival, dat plaatsvindt in juni en juli. Tijdens het festival kunt u genieten van de prachtige rozen uit de tuinen en deelnemen aan lezingen en workshops.

In de herfst organiseert Gavnø Slot verschillende evenementen, zoals het Griezelfeest, waarbij het kasteel wordt omgetoverd tot een spookhuis, en het Pompoenfestival, waarbij u kunt genieten van alle soorten pompoenen.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Gavnø Slot

Als u een bezoek brengt aan Gavnø Slot, is er ook genoeg te zien in de omgeving. Het stadje Næstved ligt op slechts 15 minuten rijden en heeft een prachtig middeleeuws centrum. Er zijn tal van restaurants en cafés waar u kunt genieten van heerlijke Deense gerechten.

Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het BonBon-Land pretpark en het openluchtmuseum van Denemarken, waar u een kijkje kunt nemen in de geschiedenis van het land.

Gavnø Go Fly: Zip Line- en Rope Course-activiteiten

Als u op zoek bent naar avontuur, dan biedt Gavnø Slot ook de Gavnø Go Fly-activiteiten. U kunt kiezen voor een zip-lineroute over het landschap of deelnemen aan de touwparcoursen, die geschikt zijn voor alle leeftijden. Het is een geweldige manier om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken.

Gavnø Slot als filmlocatie

Gavnø Slot is ook een populaire locatie voor het filmen van films en tv-series. Het kasteel en de tuinen zijn te zien in verschillende Deense films, waaronder “Det Perfekte kup” (“The Perfect heist”) en “Grøntsagsroderne” (“The Vegetable plot”).

Hoe Gavnø Slot te bezoeken en openingstijden

Gavnø Slot og Park is het hele jaar door geopend, behalve in januari en februari. De openingstijden variëren per seizoen, dus het is het beste om de website van het landgoed te controleren voordat u gaat.

Toegang tot het landgoed is betaald, en er zijn verschillende prijspakketten beschikbaar, afhankelijk van wat u wilt zien en doen. Een opmerkelijk bijzonder punt is dat honden zijn toegestaan op het landgoed, mits aangelijnd.

Gavnø Slot aktiviteter

Er zijn talrijke activiteiten op Gavnø Slot, waaronder een bezoek aan het kasteel, de tuinen, en het museum. Daarnaast worden er verschillende seizoensgebonden activiteiten georganiseerd, zoals het bloemenfestival en het pompoenfestival. Ook kunt u bijvoorbeeld paardrijden of golfen in de omgeving.

Gavnø Slot priser

De prijzen voor toegang tot Gavnø Slot variëren afhankelijk van het seizoen en de activiteit. U kunt verschillende ticketpakketten en kortingen vinden op de website van het landgoed. Voor kinderen tot en met 11 jaar is de toegang gratis.

Gavnø Slot kontakt

Als u vragen heeft over uw bezoek aan Gavnø Slot, kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met het landgoed. Het contactnummer en e-mailadres zijn te vinden op de website van het landgoed.

Gavnø Slot hunde

Honden zijn toegestaan ​​op het landgoed, mits aangelijnd. Het is belangrijk dat u het hondengebied gebruikt voor uw hond en dat u hondenafval weggooit in de daarvoor bestemde prullenbakken.

Hvor ligger Gavnø Slot

Gavnø Slot ligt in het zuiden van Denemarken, op slechts 1,5 uur rijden van Kopenhagen. Het adres van het landgoed is Gavnøvej 6, 4690 Haslev.

Gavnø Slot restaurant

Er is een eigen restaurant op het landgoed van Gavnø Slot, waar u kunt genieten van heerlijke Deense gerechten en gebak. Er zijn ook picknickplaatsen in de prachtige tuinen voor een picknicklunch.

Gavnø Slot overnatning

Als u wilt genieten van een langer verblijf op het landgoed, dan zijn er verschillende accommodatie-opties in de buurt. U kunt kiezen uit diverse hotels, bed & breakfasts en vakantiehuizen.

Ældresagen Gavnø Slot

Ældresagen biedt een korting op de toegangsprijs voor Gavnø Slot voor leden van de Deense Seniorenbond. Als u lid bent, kunt u profiteren van deze aanbieding en genieten van de prachtige tuinen van het landgoed.

Tip: Boek uw tickets online om wachtrijen te voorkomen en zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om alle activiteiten te zien en te beleven op Gavnø Slot og Park.

Keywords searched by users: gavnø slot og park gavnø slot aktiviteter, gavnø slot priser, gavnø slot kontakt, gavnø slot hunde, hvor ligger gavnø slot, gavnø slot restaurant, gavnø slot overnatning, ældresagen gavnø slot

Categories: Top 71 gavnø slot og park

Gavnø Slot – Tulipanfestival

See more here: vatdungtrangtri.org

gavnø slot aktiviteter

Gavno Castle is one of the top tourist attractions in Denmark, surrounded by scenic natural beauty and awe-inspiring architecture. Located in the Nederlands region, visitors can experience a variety of Gavnø slot aktiviteter such as touring the castle, exploring the beautiful gardens, attending concerts, and enjoying traditional Danish cuisine.

The castle dates back to the 12th century and was initially used as a fortress. It has since been rebuilt and renovated, most recently in the 18th century, to its present state as a grand manor house. Visitors can wander through the castle and see the elegant decor, antiques, and art. The castle houses a museum of Danish art and furniture, and it features an extensive private collection of porcelain, glass, and silverware.

One of the main attractions of Gavno Castle is the spectacular gardens surrounding the property. They spread over 18 hectares and offer a beautiful combination of classical landscaping, modern design, and historical architecture. The gardens are divided into different themes, including the Rose Garden, Romantic Garden, English Garden, Children’s Garden, and Herbaceous Garden. Moreover, the gardens host a wide range of sculptures, including works of art by world-famous artists.

In addition to touring the castle, visitors can attend concerts and other cultural events throughout the year. The estate’s chapel hosts weekly concerts, and during the summer months, the gardens transform into a concert venue. The Gavnø Castle Music Festival is held every summer, featuring a line-up of classical musicians from around the world.

Moreover, visitors can indulge in traditional Danish cuisine by dining at the estate restaurant. The restaurant offers a diverse menu, which includes authentic Danish dishes made using local ingredients. Guests can enjoy a meal inside the castle or outside in the gardens, enjoying the tranquil surroundings.

Apart from these main attractions, there are many other Gavnø slot aktiviteter to enjoy. The estate’s shop offers a selection of Danish souvenirs and locally-made handicrafts. Guests can also rent bikes and explore the area’s scenic countryside. Additionally, visitors can go on a boat tour on the Gavno Lake, which surrounds the estate. The lake is home to a variety of birds and fish, and it provides a peaceful backdrop for a relaxing boat ride.

FAQs about Gavno Castle:

Q1. What is the best time of year to visit Gavno Castle?

A: The castle is open year-round, but the best time to visit is during the summer months when the gardens are in bloom, and outdoor concerts and events are held.

Q2. Are guided tours available at Gavno Castle?

A: Yes, there are guided tours available for visitors who want to learn more about the history and architecture of the castle.

Q3. How much does it cost to visit Gavno Castle?

A: The general admission fee for adults is DKK 120.00, and for children, it is DKK 60.00. Additional fees apply for guided tours and special events.

Q4. Can visitors rent bikes at Gavno Castle?

A: Yes, visitors can rent bikes at the estate and explore the surrounding countryside.

Q5. Is there a restaurant at Gavno Castle?

A: Yes, the estate restaurant offers a wide range of traditional Danish dishes made from local ingredients.

Q6. Is photography allowed inside the castle and gardens?

A: Yes, photography is allowed, but visitors are asked to refrain from using flash photography inside the castle.

Q7. Are there any special events held at Gavno Castle?

A: Yes, the estate hosts several cultural events throughout the year, including the Gavno Castle Music Festival, concerts, and art exhibitions.

Q8. Can visitors stay at Gavno Castle overnight?

A: No, Gavno Castle is not a hotel, but there are several accommodation options in the surrounding area.

In conclusion, Gavno Castle is a must-visit destination for anyone interested in Danish history, art, and culture. Visitors can tour the castle, witness its elegant decor and art, and stroll through the gardens while enjoying the beautiful views. Additionally, concerts and events held throughout the year provide a unique cultural experience, making Gavno Castle a complete destination for all ages.

gavnø slot priser

Gavnø Slot is een pittoresk kasteel gelegen in Næstved, Denemarken. Het kasteel werd gebouwd in de jaren 1400 en staat bekend om zijn prachtige architectuur, tuinen en kunstcollectie. Het is een populaire toeristische attractie en gastheer van vele evenementen zoals concerten, festivals en tentoonstellingen. In dit artikel zullen we de Gavnø Slot prijzen in detail bespreken.

Toegangsprijzen voor Gavnø Slot

Gavnø Slot biedt verschillende soorten toegangsmogelijkheden, waaronder:

1. Gavnø Slot, Park en Kunst Exhibities

Prijs: Volwassenen: 150 DKK / Kinderen: 75 DKK. Groepen van meer dan 20 personen betalen 135 DKK per persoon.

Hiermee kunt u het hele kasteel en het aangrenzende park bezoeken, evenals de kunsttentoonstellingen die op dat moment worden getoond. Het kasteel is geopend van half april tot begin oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het park is geopend van half april tot eind september van 10.00 uur tot 18.00 uur.

2. Gavnø Slot, Park en Gavnø Go Fly

Prijs: Volwassenen: 200 DKK / Kinderen: 100 DKK

Dit is inclusief toegang tot het kasteel en het park, evenals toegang tot Gavnø Go Fly, een outdoor klimpark dat zich bevindt in het Gavnø-park. Gavnø Go Fly biedt verschillende uitdagingen, luchtfietsen, tokkelbanen en hindernisbanen. Dit is een geweldige optie voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar extra activiteiten tijdens hun bezoek.

3. Gavnø Slot, Park, Kunst Exhibities, en Gavnø Go Fly

Prijs: Volwassenen: 250 DKK / Kinderen: 125 DKK

Dit is inclusief toegang tot het kasteel, park, kunsttentoonstellingen en Gavnø Go Fly. Het is de meest uitgebreide toegangsmogelijkheid en biedt bezoekers de mogelijkheid om het meeste uit hun tijd op Gavnø te halen.

FAQ’s

Wat is inbegrepen in de toegangsprijzen?

De toegangsprijzen zijn inclusief verschillende bezienswaardigheden op Gavnø, zoals het kasteel, de kunsttentoonstellingen en het park. Afhankelijk van de prijs die u betaalt, kan toegang tot andere attracties zoals Gavnø Go Fly ook inbegrepen zijn.

Kunnen kinderen gratis naar binnen?

Kinderen onder de leeftijd van 3 mogen gratis naar binnen. Voor kinderen tussen de leeftijd van 3 en 11 geldt de kinderprijs, zoals hierboven vermeld. Kinderen van 12 jaar en ouder worden beschouwd als volwassenen en betalen de volwassenen prijs.

Is er een familieticket beschikbaar?

Er is geen specifiek familieticket beschikbaar, maar groepen van meer dan 20 personen kunnen aanspraak maken op een groepskorting. Het kan voordeliger zijn om te betalen voor individuele tickets, afhankelijk van de grootte van uw groep.

Welke talen worden er in het kasteel gesproken?

Tijdens uw bezoek aan het kasteel is het mogelijk om een ​​audiogids te huren in het Deens, Engels, Duits, Noors en Zweeds.

Kan ik foto’s maken in het kasteel?

Fotograferen zonder flits is toegestaan in het kasteel, maar het gebruik van een flits is ten strengste verboden. Er zijn echter enkele delen van het kasteel waar het maken van foto’s niet is toegestaan. Dit wordt duidelijk aangegeven.

Zijn er eetgelegenheden op het terrein?

Er zijn verschillende eetgelegenheden op het terrein, waaronder cafés, restaurants en verschillende foodtrucks. Er zijn ook verschillende picknickplaatsen in het park waar u kunt genieten van uw eigen eten en drinken.

Is Gavnø Slot toegankelijk voor mensen met een handicap?

Het kasteel en het park zijn redelijk toegankelijk voor mensen met een handicap en er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar, waaronder rolstoelen en aangepaste toiletten. Bezoekers met een handicap moeten er rekening mee houden dat sommige delen van het kasteel mogelijk niet toegankelijk zijn vanwege de leeftijd en architectuur van het gebouw.

Conclusie

Gavnø Slot is een fantastisch kasteel om te bezoeken voor zowel toeristen als lokale bezoekers. De prachtige architectuur van het kasteel is indrukwekkend en de uitgestrekte tuinen zijn een waar genot voor natuurliefhebbers. Daarnaast is er ook een ruime collectie kunstwerken te bewonderen en is het hele jaar door een aantal evenementen te bezoeken. Het is belangrijk op te merken dat de toegangsprijzen afhankelijk zijn van het type ticket dat u kiest. Ook is het raadzaam om de openingstijden te controleren, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het seizoen.

gavnø slot kontakt

Het Gavnø Slot is een prachtig kasteel in het zuiden van Denemarken, gelegen op het eiland Gavnø in de provincie Sjælland. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw en heeft sindsdien een fascinerende geschiedenis en transformatie ondergaan. Vandaag de dag is het kasteel een belangrijke toeristische attractie, met een grote tuin die beroemd is om zijn bloemenpracht en een grote collectie kunst.

Contactgegevens

Gavnø Slot is bereikbaar via de telefoon of email:

Telefoon: +45 5538 8043
Email: info@gavnoe.dk

Bezoekadres:
Gavnøvej 6
4690 Haslev
Denemarken

Openingstijden:

Het kasteel en de tuin zijn open van Pasen tot half oktober, maar de openingstijden variëren per seizoen. Tijdens de zomer is het kasteel en de tuin elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de lente en de herfst zijn de openingstijden beperkter, zo is het kasteel alleen geopend in het weekend. Het is altijd verstandig om voorafgaand aan een bezoek de website van Gavnø Slot te raadplegen voor de meest up-to-date informatie.

Tickets:

Tickets voor Gavnø Slot zijn beschikbaar bij de ingang van het kasteel. De prijzen variëren per seizoen en leeftijdscategorie, zo zijn er aparte tickets voor kinderen en volwassenen. Groepen kunnen ook tickets reserveren voor een bezoek aan het kasteel en de tuin. Voor meer informatie over prijzen en reserveringen kan men terecht op de website van Gavnø Slot.

Geschiedenis:

Het Gavnø Slot heeft een rijke geschiedenis en is bijna acht eeuwen oud. Het eerste kasteel werd gebouwd in 1160, maar het is meerdere keren verbouwd en gerestaureerd door de eeuwen heen. In de middeleeuwen was het kasteel eigendom van adellijke families en was het vooral een militair bolwerk van waaruit de Deense koning de zuidelijke regio van Sjælland kon beheersen.

Later werd het kasteel een residentie van de Deense adel en dat was ook de tijd waarin er veel veranderingen plaatsvonden in de bouw en de inrichting van het kasteel. In de 18e eeuw werd het kasteel gerenoveerd in de barokstijl en kreeg het een slotgracht en een Franse tuin. In de 19e eeuw werd het kasteel opnieuw gerenoveerd en uitgebreid, met de toevoeging van een aanzienlijke collectie kunst en meubilair.

In de 20e eeuw was het kasteel opnieuw opgeschrikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel bezet door nazi-Duitsland en later werd het gesloopt voor de bouw van een luchthaven. In 1950 werd het kasteel echter opnieuw gebouwd en teruggebracht in zijn oorspronkelijke vorm. Sindsdien heeft het kasteel talloze transformaties ondergaan en is het een van de meest geliefde attracties in Denemarken.

De Tuin:

De tuin bij Gavnø Slot is een ongelooflijke attractie op zichzelf. De tuin is beroemd om zijn spectaculaire bloemenshow en wordt beschouwd als een van de mooiste tuinen in Europa. In de vroege lente bloeit hier een grote collectie van prachtige kersenbloesems en daarna bloeien er miljoenen tulpen in verschillende kleuren. In de zomer blinkt de tuin uit in een uitbundige bloemenshow, waaronder prachtige rozen en dahlia’s.

De tuin is een van de beste plaatsen voor een picknick in de openlucht en is ook buitengewoon kindvriendelijk, met tal van attracties en activiteiten speciaal voor kinderen. Het Lornes Heksenbos en de Søhestesø zullen zeker de creatieve geest van uw kinderen uitdagen en stimuleren.

De Kunstcollectie:

Gavnø Slot heeft ook een aantal opvallende kunstwerken in haar verzameling. Het kasteel herbergt een indrukwekkende collectie van antieke meubels en schilderijen van de Deense en Europese meesters. Bezoekers kunnen het kasteel bewonderen in hun eigen rustige tempo, of zelfstandig deelnemen aan een rondleiding geleid door ervaren gidsen.

Gavnø Slot organiseert ook talloze tentoonstellingen en evenementen gedurende het jaar, waaronder een grote bloemenshow in het voorjaar. Bezoekers mogen geen enkel evenement missen, want het zijn ongetwijfeld de hoogtepunten van het jaar.

Veelgestelde Vragen

Wat is de beste tijd van het jaar om Gavnø Slot te bezoeken?

De beste tijd om het Gavnø Slot te bezoeken is vanaf het voorjaar tot de zomer, specifiek tussen april en oktober. In de lente bloeien de bloemen en kun je de bloemenshow van Gavnø Slot meemaken, terwijl je in de zomer kunt genieten van bloemen op hun best en buitenactiviteiten, vooral als het weer aangenaam is.

Hoe kan ik tickets voor Gavnø Slot kopen?

Tickets voor Gavnø Slot kunnen bij de ingang van het kasteel worden gekocht. Bezoekers kunnen ook online een ticket kopen via de website van Gavnø Slot. Voor groepen kunnen tickets vooraf worden geboekt.

Is er een manier om Gavnø Slot zonder gids te verkennen?

Ja, bezoekers van het Gavnø Slot kunnen het kasteel op hun gemak verkennen. Er zijn ook audiogidsen beschikbaar als u meer over de geschiedenis en de kunstcollectie wilt weten.

Zijn er eet- en drinkgelegenheden bij Gavnø Slot?

Er is een café gevestigd in de kasteelbrouwerij en het is het hele jaar door geopend. Hier kunt u genieten van smakelijke broodjes, heerlijke taarten en koffie, evenals lokale bieren van de brouwerij van Gavnø. Tijdens de zomermaanden zijn er ook extra eet- en drink opties.

Hoe lang duurt het om Gavnø Slot te verkennen?

Het Gavnø Slot is groot en de duur van het bezoek hangt af van de duur die u bij de bezienswaardigheden doorbrengt. Om het kasteel en de aangrenzende tuin te verkennen, moet u ongeveer 2 tot 4 uur uittrekken. Het is echter aan te raden om meer tijd te nemen om op uw gemak te genieten van de omgeving.

Wat zijn de toegangsprijzen van Gavnø Slot?

De ticketprijzen variëren bij Gavnø Slot, afhankelijk van de maanden en leeftijdsgroepen. Er zijn een aantal opties beschikbaar en de prijzen zijn te vinden op de website of bij de ingang van het kasteel.

Tot slot, het Gavnø Slot staat bekend om zijn rijke geschiedenis, spectaculaire tuin, en indrukwekkende kunstcollectie. Het is zeker een bezoek waard en biedt een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Of u nu reist met familie, vrienden of alleen, het Gavnø Slot heeft voor iedereen iets bijzonders te bieden. Plan uw bezoek en geniet van deze unieke attractie op het prachtige eiland Gavnø.

Images related to the topic gavnø slot og park

Gavnø Slot - Tulipanfestival
Gavnø Slot – Tulipanfestival

Article link: gavnø slot og park.

Learn more about the topic gavnø slot og park.

See more: https://vatdungtrangtri.org/chu-de/huong-dan-phong-thuy.html blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *