Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Gangnam Style in het Deens: Ontdek Psy’s Virale Sensatie!

Gangnam Style in het Deens: Ontdek Psy’s Virale Sensatie!

Garn om steg (illustreret undersættelse)

gangnam style oversat til dansk

Gangnam Style: Een Koreaanse hit in Denemarken

In de zomer van 2012 brak de Koreaanse hit Gangnam Style wereldwijd door. Het nummer van zanger Psy was niet alleen populair in Azië, maar ook in Europa en de Verenigde Staten. In Denemarken was de hit ook een groot succes en daarom besloot men om het nummer te vertalen en aan te passen aan het Deens. Gangnam Style oversat til dansk was geboren en werd al snel een hit in het land.

Het succes van Gangnam Style in Denemarken

Gangnam Style oversat til dansk was niet alleen in Denemarken een groot succes, maar ook in de rest van Scandinavië. Het nummer stond wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten en was niet van de radio te slaan. Het Deense publiek omarmde de hit en begon zelfs mee te dansen met de kenmerkende danspasjes uit de muziekvideo.

Voor veel mensen was Gangnam Style oversat til dansk een welkome afwisseling tussen de gebruikelijke popnummers die op de radio te horen waren. Het ongewone geluid en de bijzondere danspasjes maakten het nummer uniek en verfrissend.

De impact van Gangnam Style op de Deense cultuur

Gangnam Style oversat til dansk had niet alleen invloed op de muziekindustrie, maar ook op de Deense cultuur in het algemeen. Het nummer zorgde ervoor dat mensen meer interesse kregen in de Koreaanse cultuur en dat er meer aandacht kwam voor andere Aziatische muziek. Bovendien zorgden de danspasjes uit het nummer ervoor dat mensen zich meer bezighielden met dansen en beweging.

De vertaling en aanpassing van Gangnam Style in het Deens

Het vertalen en aanpassen van een hit als Gangnam Style is geen eenvoudige taak. De tekst moet niet alleen worden vertaald, maar ook worden aangepast aan de taal en cultuur van het land. Dit betekende dat de teksten werden herschreven en dat er Deense woorden en uitdrukkingen werden gebruikt.

De uitdaging bij het vertalen van Gangnam Style naar het Deens was het behouden van de humor en de grappige teksten uit het origineel. Er moest dus gezocht worden naar woorden en zinnen die zowel grappig als herkenbaar waren voor het Deense publiek.

De receptie van Gangnam Style door Deense fans

De Deense fans waren vanaf het begin al enthousiast over het nummer en het was dan ook geen verrassing dat de Deense versie van Gangnam Style al snel een hit werd in het land. Het nummer werd veel gedraaid op de radio en er ontstond zelfs een heuse Gangnam Style-rage in Denemarken.

Fans begonnen op straat en op schoolpleinen met elkaar te dansen en er werden zelfs flashmobs georganiseerd waarbij tientallen mensen samen de dans uitvoerden. Het was duidelijk dat Gangnam Style oversat til dansk een echte hype was geworden in Denemarken.

De integratie van Gangnam Style in Deense populaire cultuur

Gangnam Style oversat til dansk had niet alleen invloed op de muziekwereld, maar ook op de populaire cultuur in Denemarken. De danspasjes en de muziek werden geïntegreerd in televisieshows, moppen en internetmemes.

Het nummer werd ook gebruikt in reclamecampagnes voor verschillende producten en merken. Deze commercialisatie van de hit zorgde voor nog meer exposure en populariteit van het nummer.

De invloed van Gangnam Style op de Deense muziekindustrie

Gangnam Style oversat til dansk had naast een impact op de Deense cultuur en populaire cultuur ook invloed op de muziekindustrie in Denemarken. Het nummer zorgde ervoor dat er meer interesse kwam voor Aziatische muziek in het land en dat er mogelijkheden ontstonden voor Deense artiesten om hun muziek in Azië te laten horen.

De internationale bekendheid van de Deense versie van Gangnam Style

Gangnam Style oversat til dansk werd niet alleen in Denemarken een hit, maar kreeg ook veel internationale bekendheid. Het was dan ook niet alleen te horen op Deense radiozenders, maar was ook te vinden op internationale platforms zoals YouTube.

De blijvende erfenis van Gangnam Style in Denemarken

Hoewel de hype rondom Gangnam Style oversat til dansk inmiddels is afgenomen, heeft het nummer een blijvende erfenis nagelaten in Denemarken. Het nummer is een voorbeeld geworden van hoe een hit uit een andere cultuur en taal succesvol kan zijn in een ander land.

FAQs over Gangnam Style oversat til dansk

Wat betekent Gangnam Style?

Gangnam is een wijk in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het nummer Gangnam Style gaat over de excentrieke levensstijl van mensen in deze wijk.

Hoe vertaal je Gangnam Style naar het Deens?

Gangnam Style werd vertaald naar Gangnam Style oversat til dansk. De vertaling betekent ‘Gangnam Style vertaald naar het Deens’.

Wanneer werd Gangnam Style oversat til dansk uitgebracht?

Gangnam Style oversat til dansk werd uitgebracht in 2012, kort nadat het originele nummer wereldwijd een hit werd.

Wie heeft de Deense versie van Gangnam Style uitgevoerd?

De Deense versie van Gangnam Style werd uitgevoerd door het duo Jørgen Thorup & Jesper Green.

Waar kan ik Gangnam Style oversat til dansk beluisteren?

Gangnam Style oversat til dansk is te beluisteren op YouTube en verschillende streamingplatforms.

Keywords searched by users: gangnam style oversat til dansk gangnam style lyrics english

Categories: Top 44 gangnam style oversat til dansk

Garn om steg (illustreret undersættelse)

Hvad betyder Gangnam Style på dansk?

Gangnam Style is een wereldberoemd nummer van de Zuid-Koreaanse zanger en entertainer genaamd Psy. Het nummer werd uitgebracht in 2012 en sindsdien is het een enorme hit geworden over de hele wereld. Het heeft talloze parodieën, dansvideo’s en memes op het internet voortgebracht.

Maar wat betekent Gangnam Style eigenlijk? En wat heeft het te maken met de Koreaanse cultuur? In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van Gangnam Style en wat het voor Koreanen en de rest van de wereld betekent.

De betekenis van Gangnam Style

Gangnam is een wijk in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul en het woord “style” verwijst naar de manier waarop mensen zich kleden, dansen en bewegen in deze wijk. Gangnam is een trendy, chique en welvarende wijk waar veel rijke en welgestelde Koreanen wonen en werken.

In de songtekst van Gangnam Style beschrijft Psy zijn verlangen om een “Gangnam-stijl” dame te vinden. Hij beschrijft haar als iemand die chic en slim is, maar ook ontspannen en gemakkelijk gaat met de stroom. Ze is het type vrouw dat in Gangnam zou wonen en zich daar thuis voelt.

De muziekvideo van Gangnam Style toont Psy dansen in een aantal iconische plaatsen in Gangnam, waaronder een luxueus winkelcentrum, een koffiehuis en een manege. De video toont ook Psy die zijn kenmerkende “paardendans” doet, waarbij hij zijn armen recht voor zich uitsteekt en zijn benen in een ongebruikelijke hoek naast elkaar houdt.

De “paardendans” wordt vaak geïmiteerd in parodieën en internetmemes en heeft de beweging als iconisch voor Gangnam Style gemaakt.

De impact van Gangnam Style op de Koreaanse cultuur

Gangnam Style is een belangrijk cultureel fenomeen geworden in Korea. Het heeft niet alleen veel aandacht getrokken voor de stad Seoul, maar heeft ook geholpen om de Koreaanse cultuur over de hele wereld te verspreiden.

Veel mensen associëren Gangnam Style met Koreaanse cultuur en het heeft geholpen om het imago van Korea als een modern, dynamisch en trendy land te versterken. De populariteit van Gangnam Style heeft ook geleid tot de groeiende belangstelling voor de Koreaanse taal, keuken, mode en entertainmentindustrie over de hele wereld.

In Gangnam zijn er verschillende thema-cafés en eetgelegenheden die zijn geïnspireerd door het nummer, zoals een Gangnam Style Café in de wijk Chungdam en een Gangnam Style Chicken-restaurant in Hongdae.

Psychologie achter het succes van Gangnam Style

Er zijn verschillende psychologische redenen waarom Gangnam Style zo’n enorme hit is geworden. Een daarvan is de “herkenning” die de kijkers voelen wanneer ze zich identificeren met de extravagante personages en dure locaties in de video.

Een andere reden kan de “simpele en aanstekelijke” melodie en het ritme zijn die gemakkelijk in het hoofd blijven hangen. Dit werd versterkt door de toevoeging van de “paardendans”, die een beweging is die makkelijk te imiteren is.

Overal ter wereld begonnen mensen de paardendans na te bootsen en de muziekvideo van Psy had in korte tijd miljoenen views bereikt op internet. Dit zorgde ervoor dat Gangnam Style overal ter wereld werd opgepikt en populariteit verkreeg als een minder serieuze, maar leuke aanvulling op de wereld van muziek.

FAQs

Q: Wat betekent Gangnam Style?
A: Gangnam Style verwijst naar de stijl en cultuur van de wijk Gangnam in Seoul, waar veel welvarende, trendy en chique Koreanen wonen en werken.

Q: Wat is de “paardendans” in Gangnam Style?
A: De “paardendans” is een kenmerkende beweging die Psy doet in de muziekvideo van Gangnam Style, waarbij hij zijn armen recht voor zich uitsteekt en zijn benen in een ongebruikelijke hoek naast elkaar houdt.

Q: Waarom is Gangnam Style zo populair?
A: Gangnam Style is een enorm populaire song vanwege de aanstekelijke melodie en de iconische paardendans. Het is ook populair bij mensen die geïnteresseerd zijn in Koreaanse cultuur en mode.

Q: Wie is Psy?
A: Psy is een Zuid-Koreaanse zanger en entertainer die bekend werd met zijn hitnummer “Gangnam Style” in 2012.

Q: Wat is de impact van Gangnam Style op de Koreaanse cultuur?
A: Gangnam Style heeft geholpen om de Koreaanse cultuur over de hele wereld te verspreiden en heeft het imago van Korea als een modern en trendy land versterkt. Het heeft ook geleid tot groeiende belangstelling voor de Koreaanse taal, keuken, mode en entertainmentindustrie.

Conclusie

Gangnam Style is meer dan alleen een hitnummer; het is een cultureel fenomeen dat de Koreaanse cultuur heeft geholpen om wereldwijd erkenning te krijgen. Het is een voorbeeld van hoe muziek en entertainment kunnen dienen als een manier om grenzen te overschrijden en mensen samen te brengen, ongeacht hun achtergrond. De paardendans en de melodie van Gangnam Style hebben de beweging tot een wereldwijd fenomeen gemaakt en zullen nog steeds worden gevierd door mensen over de hele wereld.

Hvilket land kommer Psy fra?

Hvilket land kommer Psy fra?

Er det mulig å gå gjennom internett og ikke ha støtt på en av Psy sine hitlåter? Det er vanskelig å forestille seg, ettersom koreansk rapperen har blitt en global kjendis takket være hans hitsingle «Gangnam Style» som gikk viralt i 2012. Men hvilket land kommer Psy fra, og hva mer kan vi lære om denne bemerkelsesverdige artisten?

Psy ble født i Seoul, Sør-Korea

PSY – eller Park Jae-sang som er hans egentlige navn – ble født i Seoul, Sør-Korea i 1977. Foreldrene hans var begge innenfor underholdningsbransjen – hans far var en kjent forfatter, mens moren hans var en kjent sangerinne – men dette betyr ikke at Psy startet sin karriere som entertainer fra barndommen av. Faktisk studerte han forretningsadministrasjon ved Boston University før han dro tilbake til Sør-Korea for å satse på en karriere som artist.

Psy ble en kjendis i Sør-Korea i 2001

Det var i 2001 at Psy begynte å få oppmerksomhet i Sør-Korea, da han ga ut sitt første album, «Psy from the Psycho World!». Albumets ledelsesspor, «Bird», presenterte Psy’s eklektiske stil og bruk av humor i sangtekstene hans. Psy måtte imidlertid vente noen år før han oppnådde sin første nummer én hit i hjemlandet, med låten «Champion» fra albumet hans «Ssa 2» i 2006.

Gjennombruddet for Psy med Gangnam Style

Men det var ikke før 2012 at Psy satte skrekkelighetene i full gang med “Gangnam Style,” en sprudlende electopop låt som med tiden ble fulgt av en kjærlig latterlig musikkvideo som viste Psy utføre en besynderlig hest dans i motsetning til all fasjonabel musikkvideoer. Videoen gikk viral verden over og slo YouTube historie ved å bli den første videoen til å nå en milliard visninger. «Gangnam Style» var en internasjonal suksess og beygger Psy som en verdensomspennende kjendis.

Hva kjennetegner Psy’s musikk?

Musikken til Psy er kjent for sin humoristiske, fengende stil og en synlig forkjærlighet for visuelle medier. Etter «Gangnam Style» suksessen utga Psy album som «Gentleman» og «Hangover», som begge hadde liknende humoristiske elementer, men som ikke nådde samme popularitet som hans første store hit. Psy har også jobbet med artister som Snoop Dogg og Diplo, som begge er begeistret for hans musikalske stil.

Vanlige spørsmål om Hvilket land kommer Psy fra?

1. Hvilket land kommer Psy fra?

Psy ble født og oppvokst i Seoul, Sør-Korea.

2. Hva er Psy mest kjent for?

Psy er mest kjent for hitten «Gangnam Style» som ble en global suksess og ble den første YouTube-videoen som nådde en milliard visninger.

3. Hva er Psy’s musikalske stil?

Psy’s musikk er kjent for sin humoristiske, fengende stil. Han har også en synlig forkjærlighet for visuelle medier.

4. Hva jobber Psy med nå?

Psy er fortsatt aktiv innen musikkbransjen og gir ut album, spillerkonserter og samarbeider med andre artister. Han har også ekspandert sin karriere til film og TV-produksjon.

5. Hvordan har Psy påvirket musikkbransjen?

Psy har vist at det er mulig for et sør-koreansk musikalsk talent å bli verdenskjent og ha en massiv fanbase på tvers av verdensdeler. Hans viral video med «Gangnam Style» brøt ned mange språklige og kulturelle barrierer, og dette førte til at han åpnet døren for flere koreanske artister innen musikkbransjen.

Konklusjon

Psy er en koreansk rapper og musikkprodusent som er mest kjent for sin monsterhit «Gangnam Style.» Han ble født og oppvokst i Seoul, Sør-Korea og ble først en lokal kjendis før han gikk global med sin populære låt. Psy’s musikk er kjent for sin humoristiske, fengende stil og en synlig forkjærlighet for visuelle medier. Han har påvirket musikkbransjen ved å vise at det er mulig for et sør-koreansk musikalsk talent å bli en verdenskjent artist med et massivt publikum på tvers av verdensdeler.

See more here: vatdungtrangtri.org

gangnam style lyrics english

“Gangnam Style” van PSY was een wereldwijde hit en een virale sensatie toen het werd uitgebracht in 2012. Het nummer had een ongekend succes, vooral vanwege de opvallende muziekvideo en het dansje dat erbij hoorde. Het nummer bevat echter ook veel tekst, en veel mensen vroegen zich af wat de liedteksten betekenen. Omdat het nummer populair bleef, zelfs jaren na de oorspronkelijke release, heeft de interesse in de vertaling en interpretatie van de songtekst nog steeds veel belangstelling.

De tekst van “Gangnam Style” is geschreven in het Koreaans en bevat veel woordspelingen en culturele referenties, die lastig te vertalen zijn en moeilijk te begrijpen voor een niet-Koreaanse luisteraar. De tekst is echter ook in verschillende talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands. Hieronder bespreken wij de Engelse en Nederlandse vertaling van “Gangnam Style” songtekst en zetten wij enkele veelgestelde vragen over de songtekst op een rijtje.

De Engelse vertaling van “Gangnam Style” songtekst

De vertaling van de songtekst van “Gangnam Style” naar het Engels was relatief eenvoudig, omdat Engels als een wereldwijde taal wordt beschouwd en veel mensen in Korea het spreken. De tekst is echter nog steeds een beetje absurd en bevat veel woordspelingen en culturele referenties die lastig te vertalen zijn en moeilijk te begrijpen voor een niet-Koreaanse luisteraar.

De Engelse vertaling van “Gangnam Style” songtekst is als volgt:

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
A girl who is warm and humanly during the day
A classy girl who knows how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist

I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that

I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles
That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Hey, Sexy Lady
Oppa is Gangnam style
Hey, Sexy Lady
Oppa is Gangnam style

Een woordelijke vertaling zou als volgt kunnen zijn:

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Een meisje dat overdag warm en menselijk is
Een chique meisje dat weet hoe ze kan genieten van de vrijheid van een kopje koffie
Een meisje wiens hart warmer wordt als de nacht komt
Een meisje met dat soort twist

Ik ben een jongen
Een jongen die overdag net zo warm is als jij
Een jongen die zijn koffie in één keer opdrinkt voordat het afkoelt
Een jongen wiens hart uitbarst als de nacht komt
Dat soort jongen

Mooi, lief
Ja jij, hey, ja jij, hey
Mooi, lief
Ja jij, hey, ja jij, hey
Nu gaan we tot het einde

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

Een meisje dat er rustig uitziet maar speelt wanneer ze speelt
Een meisje dat haar haar losmaakt als de juiste tijd komt
Een meisje dat zich bedekt maar meer sexy is dan een meisje dat alles bloot geeft
Een zintuiglijk meisje zoals dat

Ik ben een jongen
Een jongen die rustig lijkt maar speelt wanneer hij speelt
Een jongen die helemaal gek wordt als de juiste tijd komt
Een jongen die uitpuilende ideeën heeft in plaats van spieren
Dat soort jongen

Mooi, lief
Ja jij, hey, ja jij, hey
Mooi, lief
Ja jij, hey, ja jij, hey
Nu gaan we tot het einde

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Hey, Sexy Lady
Oppa is Gangnam style
Hey, Sexy Lady
Oppa is Gangnam style

De Nederlandse vertaling van “Gangnam Style” songtekst

De Nederlandse vertaling van “Gangnam Style” songtekst is geschreven door Laura van der Meer. Zij heeft geprobeerd de tekst zo goed mogelijk te vertalen naar het Nederlands, zonder de woordspelingen en culturele referenties te verliezen. De Nederlandse vertaling van de “Gangnam Style” songtekst is als volgt:

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Een meisje dat overdag warm en menselijk is
Een stijlvol meisje dat weet hoe ze van een kopje koffie kan genieten
Een meisje wiens hart warmer wordt wanneer de nacht valt
Een meisje dat zo speciaal is

Ik ben een jongen
Een jongen die net zo warm is als jij overdag
Een jongen die zijn koffie meteen opdrinkt voordat het afkoelt
Een jongen wiens hart opzwelt wanneer de nacht valt
Een jongen die zo speciaal is

Mooi, liefdevol
Ja jij, hey, ja jij, hey
Mooi, liefdevol
Ja jij, hey, ja jij, hey
Nu gaan we door tot het einde

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

Een meisje dat rustig oogt, maar speels is als ze speelt
Een meisje dat haar haren losgooit bij het perfecte moment
Een meisje dat zichzelf bedekt, maar toch sexy oogt
Een meisje dat zo speciaal is

Ik ben een jongen
Een jongen die rustig oogt, maar speelt als hij speelt
Een jongen die helemaal losgaat wanneer het juiste moment daar is
Een jongen met goede ideeën, in plaats van grote spieren
Een jongen die zo speciaal is

Mooi, liefdevol
Ja jij, hey, ja jij, hey
Mooi, liefdevol
Ja jij, hey, ja jij, hey
Nu gaan we door tot het einde

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
Oppa is Gangnam style

Hey, sexy lady
Oppa is Gangnam style
Hey, sexy lady
Oppa is Gangnam style

FAQs

Wat betekent Oppa is Gangnam Style?

Oppa (오빠) is een Koreaanse term die wordt gebruikt om een oudere broer of een oudere man aan te spreken. Gangnam is een rijk district in Seoel, Zuid-Korea. Eigenlijk heeft de titel geen specifieke betekenis, maar het is een combinatie van twee uiteenlopende termen die iets zeggen over de stijl en de manier van leven in Gangnam.

Wat betekent Eh- Sexy lady?

Eh- Sexy Lady is een deel van het refrein van het nummer en verwijst naar de aantrekkingskracht van de vrouw waar het nummer over gaat.

Waar gaat Gangnam Style over?

Gangnam Style gaat over het rijke district Gangnam in Seoel, Zuid-Korea. Het beschrijft de levensstijl en mindset van de mensen in deze regio en is een viering van de rijkdom en extravagantie die daar gevonden kan worden. De tekst wijst ook op de verleiding en sensualiteit van vrouwen in deze regio.

Is “Gangnam Style” nog steeds populair?

Ja, “Gangnam Style” blijft een fenomeen en een van de meest populaire nummers aller tijden. De muziekvideo is meer dan 4,5 miljard keer bekeken op YouTube en het nummer is nog steeds te horen in verschillende films, televisieshows en evenementen over de hele wereld.

Conclusie

“Gangnam Style” van PSY was een nummer dat de wereld veroverde en een virale sensatie werd. Zowel de muziekvideo als het nummer zelf boeiden en intrigeerden miljoenen kijkers en luisteraars. De tekst van het nummer is echter ook een belangrijke factor in zijn populariteit en heeft geleid tot talloze vertalingen en interpretaties. De Engelse en Nederlandse vertalingen van de tekst zijn slechts enkele van de vele versies die beschikbaar zijn en bieden een inzicht in de wordplays en culturele referenties die zo’n belangrijk onderdeel uitmaken van het nummer. “Gangnam Style” mag dan wel een ouder nummer zijn, maar het blijft een fascinerend stukje muziekgeschiedenis dat velen zal blijven boeien in de toekomst.

Images related to the topic gangnam style oversat til dansk

Garn om steg (illustreret undersættelse)
Garn om steg (illustreret undersættelse)

Article link: gangnam style oversat til dansk.

Learn more about the topic gangnam style oversat til dansk.

See more: https://vatdungtrangtri.org/chu-de/huong-dan-phong-thuy.html blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *